Minden ami UMI IRONNAL kapcsolatos

Dutrás Post time 2016-1-20 11:25:45 | Show all posts  Close [Copy link]
41 8249
Author: Dutrás

Minden ami UMI IRONNAL kapcsolatos

Close [Copy link]

2

threads

14

188

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
188
 Author| Post time 2015-12-7 01:41:28 | Show all posts
Esetleg várható az Iron-hoz 6.0-ás droid?
Post time 2015-12-7 01:47:19 | Show all posts
Dutrás replied at 2015-12-7 01:41
Esetleg várható az Iron-hoz 6.0-ás droid?

Sajnos majdnem biztos, hogy nem lesz, de ez elsősorban a MediaTek hozzáállásán múlik. Korábban kiszivárgott egy hír, hogy elérhetővé teszik az Android 6.0 fotrráskódokat minden MT67xx SoC számára..

Comments

Szia Bence ! Az Umi Iron bemutatójában ott van hogy lehet root-olni CM11-re,de sem a rootjoyban sem máshol nem találok erre vonatkozólag semmit,akkor ez kamu ?  Post time 2015-12-13 18:31

5

threads

267

1837

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
1837
Post time 2015-12-8 00:47:05 | Show all posts
Én már annak is örülnék, ha az 5.1-et tökéletesre csiszolnák.
Esetleg jöhetne egy MIUI 7 később, de amíg a stock ROM-ban nem javítják a kernel hibákat addig jelen lesznek bármilyen másik ROM-ban is úgyhogy előbb a bugfree stock, aztán jöhet a többi.

2

threads

14

188

credits

Senior Member

credits
188
 Author| Post time 2015-12-8 04:20:23 | Show all posts
rhen replied at 2015-12-8 00:47
Én már annak is örülnék, ha az 5.1-et tökéletesre csiszolnák.
Esetleg jöhetne egy MIUI 7 k ...

Konkrétan milyen kernelhibákra gondolsz? Mondjuk én nem vagyok hard telefonnyomkodó így lehet hogy észre sem veszem.

5

threads

267

1837

credits

Diamond Member

credits
1837
Post time 2015-12-8 04:30:18 | Show all posts
Dutrás replied at 2015-12-8 04:20
Konkrétan milyen kernelhibákra gondolsz? Mondjuk én nem vagyok hard telefonnyomkodó így lehet ...

USB (MTP driver?) lassú másolás hiba.
A kamera problémái is kernel driver szintű dolgok.
A hangcsatornák felcserélődése kernelben/driverben biztosan orvosolható.
Ha a pattogó hang javítható akkor az is valami alacsony szintű hiba. (bár ez sztem inkább hardveres gond lehet)
Az értesítőfényt megvalósíthatnák szabványosan is, hogy ne csak a saját beállításuk tudja kezelni. (bár ez nem bug)

2

threads

14

188

credits

Senior Member

credits
188
 Author| Post time 2015-12-8 15:08:18 | Show all posts
Én hozzátennék még két dolgot. Nálam a közelségérzékelő néha teljesen hektikusan viselkedik mert telefonálás közben látom ahogy villog a kijelző de csak ritkán. Nagy ritkán a google play leáll ki tudja miért.

Az USB adatátvitel megkerülhető az FTP szerverrel maximum egy frissítés telepítése az kerül több időbe meg a backup/restore funkció. Ezt nyilván én is akkor csinálom amikor van rá idő.

Úgy tűnik hogy a UMI-nál azért foglalkoznak a problémákkal hisz már a negyedik frissítés jött ki bár a kamerán kívül túl sok javulás nem vehető észre. Mondjuk nekem eddig sem a rendszersebességgel sem a stabilitással sem az üzemidővel  különösebb gondom nem volt. Én Idol 2s ről jöttem az a készülék maga volt a bughalmaz és gyakorlatilag 0 support ígéretekkel ellentétben. Néha szinte használhatatlanul megmakacsolta magát és olyankor nyugodtan tükörtojást lehetett sütni rajta.

Ettől függetlenül úgy gondolom hogy nagyon jól használható az IRON. Ha a magyar szolgáltató kínálatban lévő készülükek csak ennyi hibát produkálnának már az is örömteli lenne.

5

threads

267

1837

credits

Diamond Member

credits
1837
Post time 2015-12-8 15:53:54 | Show all posts
Tudom, hogy megkerülhető, én írtam az előző oldalon, hogy azzal csinálom, de azért nem ez a normális működés.
Backup/Restore, meg frissítés nem kerül több időbe, mert azt meg TWRP-n keresztül csinálom, abban érdekes módon megy az USB kapcsolat rendesen. (Rootjoy backupja kb vicc kategória. Legutóbb mikor menteni próbáltam, lementette a telepített appok apk-ját és kb ennyi.)

A Play nálam is összeomlik néha, bár csak olyankor amikor egyszerre több dolgot csinálok. Pl ha telepítek valamit és nem várom meg a végét hanem nyomok egy visszát és tovább böngészek az áruházban. Nem borzasztó bug egyébként.

A sebességre/stabilitásra/üzemidőre én sem panaszkodhatom. Én nagyot ugrottam kategóriában ezzel a készülékkel.

A kamera alulexponálás és az audió problémák azok amik engem leginkább zavarnak a jelenlegi ROM-ban. De reméljük sikerül kijavítani őket.

2

threads

14

188

credits

Senior Member

credits
188
 Author| Post time 2015-12-8 16:22:50 | Show all posts
rhen replied at 2015-12-8 15:53
Tudom, hogy megkerülhető, én írtam az előző oldalon, hogy azzal csinálom, de azért nem ez a  ...

Igen az FTP-vel kapcsolatban rólad vettem példát. Csak megjegyeztem.

0

threads

2

15

credits

New Member

Rank: 1

credits
15
Post time 2016-1-19 22:34:01 | Show all posts
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e, hogy micro SD kártyára 4 gigánál nagyobb fájlt tudjak felrakni? Ha NTFS-re formázom, akkor nem látja az UMI IRON PRO. Akkor sem látja, ha exFat-ra formázom. Kipróbáltam a Paragon NTFS programot, de az nem működik valami jól. A médialejátszók nem tudják olvasni a fájlokat. Gondolom azért, mert az /mnt/shell-be rakja a virtuális mappát.
Post time 2016-1-20 11:25:45 | Show all posts
Ratzee replied at 2016-1-19 22:34
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e, hogy micro SD kártyára 4 gigánál nagyob ...

Szia!

Sajnos mindegyik MTK procis telefon csak a FAT32-t támogatja. A MediaTeknek kellene liszencelnie az exFAT támogatást a Microsofttól, ez nem a telefongyártók dolga. Például a Snapdragon processzoros eMax mininél működik az exFAT. Nekem eMaxom van, ott legalább az OTG-nél sikerült megoldani a Pragonnal, hogy a médialejástszók lássák, így pendrive-ról tudok lejátszani full HD mozifilmeket. Azzal érdemes kísérletezni, hogy melyik mappába csatolja a memóriakártyát/OTG meghajtót.
12345Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list