Minden ami UMI IRONNAL kapcsolatos

Dutrás Post time 2015-12-6 08:26:36 | Show all posts  Close [Copy link]
41 8247
View: 8247|Reply: 41

Minden ami UMI IRONNAL kapcsolatos

Close [Copy link]

2

threads

14

188

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
188
Post time 2015-12-3 03:48:10 | Show all posts |Read mode
Nekem igazán sok gondom nincs az Ironnal. Mindössze a fájlátvitel PC-ről sebesség és a kamera szoftver. Bencebácsi esetleg tudsz ezekkel kapcsolatos információt?
Post time 2015-12-3 07:24:11 | Show all posts
A kameraszoftveren már javítgattak a frissítésekkel, de a fő probléma az lehet, hogy bár a Sony szenzor jó minőségű, a fölé rakott objektív viszont nem túl izmos. Sokan nem veszik figyelembe, hogy a kamera minősége szempontjából ugyanolyan fontos az objektív, mint a CCD. Az előbbi típusát viszont csak akkor szokta megnevezni a gyártó, ha az is valami márkás (pl. Carl Zeiss) darab. Így lehetséges, hogy ugyanaz a kamera(szenzor) óriási minőségbeli különbséget tud produkálni különböző telefontípusokban.
A lassú USB már nagyon régóta ismert probléma, de sajnos úgy tűnik, nem fogják tudni megoldani. Az OTG sebessége rendben van, így nagyobb fájlok esetén esetleg megéri először egy pendrive-ra másolni, aztán azt rákötni a telefonra egy OTG kábellel (talán adtak is a telefonhoz, az enyémhez volt) és onnan rámásolni a telefonra.

2

threads

14

188

credits

Senior Member

credits
188
 Author| Post time 2015-12-3 15:16:45 | Show all posts
Olvastam az angol nyelvű fórumon a vitádat Sony nem Sony szenzor. Én elhiszem a Sony szenzort mert nincs bizonyíték más tipusra. Ugyan nagyon nem értek hozzá és az is lehet hogy az objektív nem túl jó minőségű én mégis úgy gondolom hogy szoftveresen is nagy a probléma mert ha teljesen kinagyítassz a készüléken egy fotót az teljesen olajfestményszerűvé válik. Ezt nyilván a szoftver kép alkotó algoritmusa is befolyásolja. Nagyon örülne azt hiszem minden felhasználó ha ez hamarosan javításra kerül.
Érdekes hogy a videófelvétel hatványozottan joibb minőségű.

A fájlátvitelt én wifi transferrel egyszerűbben megoldottam. Itt nincs gond a sebességgel és nem kell pluszban másolgatni pendrivra.

Egyébként én teljesen meg vagyok elégedve a készülékkel. Idol 2s röl jöttem (ami szintén TCL gyártmány) amivel én úgy gondolom össze sem lehet hasonlítani. Ég és föld a különbség. Elegem lett a magyar szolgáltatói kínálatból. Az Iront megfelelő alternatívának találtam. Remélem a fejlesztés nem sikkad el és én szivesen ragadnék aZ UMI márkánál.
Hogy is van ez akkor pontosan? UMI tervez TCL gyárt?

Post time 2015-12-4 02:08:47 | Show all posts
Azért ez az olajfestményszerű hatás is összefüggésben van az objektívvel, mert a rengeteg, apró torzulást tartalmazó vetített kép jobban megterheli a tömörítő algoritmust. Ezen is javítgattak már, de segíthet egy másik kamera app használata is. Az A Better Camera például nálam bevált ilyen szempontból, bár az meg egy kicsit lassú.
A WiFi transfert én egy kicsit nehézkesnek találom, de ha neked bevált, természetesen az is egy jó megoldás.
A két eMAX modellt a TCL tervezte és gyártja, a többit viszont nem és nem tudom, azoknak mi a pontos eredete. Az eMAX-hez a custom ROM-ok már a UMI-tól származnak, de a Minihez még nem léteznek ilyenek.

5

threads

267

1837

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
1837
Post time 2015-12-4 18:10:35 | Show all posts
Edited by rhen at 2015-12-5 05:08 \n\nKamera:
Szerintem is az objektív miatt gyenge a fotó képesség. Ha az objektív nem tudja kiszolgálni a szenzort akkor a szenzorra nem jut elég éles (elég nagy felbontású) kép és a szenzor gyakorlatilag interpolál natív felbontáson is.
Ahogy néztem a kezdeti ROM verziókban ezt próbálták kompenzálni egy erős élesítéssel, azonban az a zajszintre nem volt túl jó hatással. A mostani 1.8-as verzióban már szerencsére lejjebb vettek belőle. Most szerintem szebb, természetesebb így a képe.
A videófelvételt láthatod élesebbnek, de arra nem nagyítasz rá. A videófelvétel 1080p-ben mindössze 2megapixel. Annyit azért nevetve tud a meglévő optika és szenzor.

Nekem jóval fájóbb pont a kamerát illetően az optika színhibája. Volt régi Huawei telefonomon is ilyen, de ott csak az élőképen látszott, a készített képen a driver korrigálta. Az Ironon viszont nem korrigálja semmi. A kép közepe és jobb alsó és felső sara rózsaszínes, a bal alsó és felső sarka pedig zöldes árnyalatot kap. Ez elég szembetűnő tud lenni és elrontja a kép hangulatát.

Arra gondoltam csinálok egy GIMP szűrőt amivel le tudom szedni a képekről (időhiány miatt még nincs kész), de az a gond, hogy így ez macerás. Eleve nem tudod megcsinálni telefonon mondjuk megosztás előtt, másrészt egyesével tudod csak javítani a képeket.
Még mindig keresek olyan appot amibe be tudok tölteni egyedi szűrőt, hogy telón egyszerűen megoldhassam a dolgot. (Talán egyszer ha lesz időm megpróbálok írni egyet. Az android fejlesztés alapokat már tudom)

USB:
USB átviteli sebesség gondot én FTP szerverrel kerülöm meg. Meg persze ha netről kell valami, akkor legtöbbször mindjárt telóra töltöm le.

ROM-ok:
Bencebacsi, nem tudod, hogy milyen szintű ROM fejlesztést végeznek UMI-nál?
Megvan nekik a kernel forrás és abszolút ők rakják össze a ROM-okat forrásból, vagy a telefon OEM gyártójától származó már lefordított kernelt használják és csak a ROM-ok többi részét fordítják maguk?
Csak azért kérdem, hogy a kernel szintű problémák orvoslása netán azért tart ennyi ideig, mert ők is csak bugrepoltolnak tovább a gyártó felé.

Iron Pro úgy néz ki más ROM-ot kapott mint az Iron, de talán egyszer összeolvasztják a kódbázist.

Nem igazán értem amúgy a fejlesztőket. Előző 2 telefonomhoz egy srác saját build és ota servert üzemeltetve CM daily buildeket tudott fordítani automatikusan egyszerre 3 telefonra gyakorlatilag ugyanabból a forrásból. Volt pár ifdef a build configban, hogy melyik készülékre mit kell fordítani milyen driverekkel, de közös forrást használt.
Szerintem simán meg tudná tenni ezt UMI is akár az összes MT6753-as telefonjával.

Egyébként ha pl így nekiállnának CM-et, MIUI-t, Flymet akármit fordítani, gyakorlatilag majdnemhogy csak a kernellel kellene foglalkozniuk. A többit karbantartja más.

2

threads

14

188

credits

Senior Member

credits
188
 Author| Post time 2015-12-5 16:58:35 | Show all posts
rhen replied at 2015-12-4 18:10
Edited by rhen at 2015-12-5 05:08 \n\nKamera:
Szerintem is az objektív miatt gyenge a fotó képes ...

Az FTP nél megoldható hogy rögtön az sd kártyára másolj vagy csak a telefon memóriáját tudod használni?

5

threads

267

1837

credits

Diamond Member

credits
1837
Post time 2015-12-5 17:20:36 | Show all posts
Dutrás replied at 2015-12-5 16:58
Az FTP nél megoldható hogy rögtön az sd kártyára másolj vagy csak a telefon memóriáját t ...

Solid Explorer FTP serverét használom, abban megoldható.
Mást még nem próbáltam.

2

threads

14

188

credits

Senior Member

credits
188
 Author| Post time 2015-12-6 04:53:45 | Show all posts
rhen replied at 2015-12-5 17:20
Solid Explorer FTP serverét használom, abban megoldható.
Mást még nem próbáltam.

És hogyan látod a számítógépen az sd kártya tartalmát? A szervert el tudom i9ndítani csatlakozik is de total commanderben és webes felületen csak a telefon memóriáját látom.

5

threads

267

1837

credits

Diamond Member

credits
1837
Post time 2015-12-6 05:24:25 | Show all posts
Hogy mit láss ahhoz a szerverben be kell állítani mi legyen a győkérmappa.
Érintsd meg a három pontot a jobb felső sarokban, könyvtár kiválasztása.
Válaszd ki a /storage/sdcard1-et. Így amikor kapcsolódsz a szerverhez, a teljes SD kártyát látod.
Sajnos azt ebben az appban nem lehet megoldani, hogy egyszerre mindkét memóriát lásd.
Post time 2015-12-6 08:26:36 | Show all posts
Nekem az ES File Explorer - Total Commander kombó tűnik a legjobb megoldásnak. Szabadon lehet böngészni a meghajtók között és ki lehet rakni egy közvetlen ikont az ftp kapcsolat indításához. Csak ráböksz és már látja is a windowsos TC a telefonodat.

Sajnos nekem csak marketingesekkel van kapcsolatom a UMI-nál, így eléggé nehéz a fejlesztésekkel kapcsolatos részleteket kihúzni belőlük. Úgy tudom, hogy csak a két eMAX fejlesztését végzi a TCL, a többi típus a UMI saját szakembereinek a kezében van, tehát a kernel forráskódok is.
12345Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list