|
Edited by rhen at 2015-12-5 05:08 \n\nKamera:
Szerintem is az objektív miatt gyenge a fotó képesség. Ha az objektív nem tudja kiszolgálni a szenzort akkor a szenzorra nem jut elég éles (elég nagy felbontású) kép és a szenzor gyakorlatilag interpolál natív felbontáson is.
Ahogy néztem a kezdeti ROM verziókban ezt próbálták kompenzálni egy erős élesítéssel, azonban az a zajszintre nem volt túl jó hatással. A mostani 1.8-as verzióban már szerencsére lejjebb vettek belőle. Most szerintem szebb, természetesebb így a képe.
A videófelvételt láthatod élesebbnek, de arra nem nagyítasz rá. A videófelvétel 1080p-ben mindössze 2megapixel. Annyit azért nevetve tud a meglévő optika és szenzor.
Nekem jóval fájóbb pont a kamerát illetően az optika színhibája. Volt régi Huawei telefonomon is ilyen, de ott csak az élőképen látszott, a készített képen a driver korrigálta. Az Ironon viszont nem korrigálja semmi. A kép közepe és jobb alsó és felső sara rózsaszínes, a bal alsó és felső sarka pedig zöldes árnyalatot kap. Ez elég szembetűnő tud lenni és elrontja a kép hangulatát.
Arra gondoltam csinálok egy GIMP szűrőt amivel le tudom szedni a képekről (időhiány miatt még nincs kész), de az a gond, hogy így ez macerás. Eleve nem tudod megcsinálni telefonon mondjuk megosztás előtt, másrészt egyesével tudod csak javítani a képeket.
Még mindig keresek olyan appot amibe be tudok tölteni egyedi szűrőt, hogy telón egyszerűen megoldhassam a dolgot. (Talán egyszer ha lesz időm megpróbálok írni egyet. Az android fejlesztés alapokat már tudom)
USB:
USB átviteli sebesség gondot én FTP szerverrel kerülöm meg. Meg persze ha netről kell valami, akkor legtöbbször mindjárt telóra töltöm le.
ROM-ok:
Bencebacsi, nem tudod, hogy milyen szintű ROM fejlesztést végeznek UMI-nál?
Megvan nekik a kernel forrás és abszolút ők rakják össze a ROM-okat forrásból, vagy a telefon OEM gyártójától származó már lefordított kernelt használják és csak a ROM-ok többi részét fordítják maguk?
Csak azért kérdem, hogy a kernel szintű problémák orvoslása netán azért tart ennyi ideig, mert ők is csak bugrepoltolnak tovább a gyártó felé.
Iron Pro úgy néz ki más ROM-ot kapott mint az Iron, de talán egyszer összeolvasztják a kódbázist.
Nem igazán értem amúgy a fejlesztőket. Előző 2 telefonomhoz egy srác saját build és ota servert üzemeltetve CM daily buildeket tudott fordítani automatikusan egyszerre 3 telefonra gyakorlatilag ugyanabból a forrásból. Volt pár ifdef a build configban, hogy melyik készülékre mit kell fordítani milyen driverekkel, de közös forrást használt.
Szerintem simán meg tudná tenni ezt UMI is akár az összes MT6753-as telefonjával.
Egyébként ha pl így nekiállnának CM-et, MIUI-t, Flymet akármit fordítani, gyakorlatilag majdnemhogy csak a kernellel kellene foglalkozniuk. A többit karbantartja más.

|
|