UMI Touch Kérdés

ace005hun Post time 2016-6-27 15:08:55 | Show all posts  Close [Copy link]
15 3454
View: 3454|Reply: 15

UMI Touch Kérdés

Close [Copy link]

2

threads

24

178

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
178
Post time 2016-6-10 03:16:49 | Show all posts |Read mode
Kérdeznék valamit.

1. Meddig él ennek a telefonnak a támogatása? Mert most vettem ezt a telefont, de úgy érzem, hogy ez a telefon már nem is érdekli az umit és inkább a Superre koncsentrálnak.
2. Beállítások menüből hiányzik néhany menüpont. Mint pl hívás beállítások, hogy elküldjem a számom, vagy a fejlesztői opciók.  Ezeket, hogy lehet behozni ?
3. Sejtem, hogy erős soc dolgozik, de az mennyire normális ennek a telefonnak a melegedése? PL:  poweramp megy a háttérben úgy, hogy mobillnet és wifi ki van kapcsolva és már érezhetően el kezd melegedni.
4. Még mindig áll az, hogy kiadják azokat az romokat (wp) amit belengettek, mert pont azért vettem meg a telefont, de valami furcsa oknál fogva már nem is ezzel hirdetitek az oldalatokon.  

Post time 2016-6-10 04:59:00 | Show all posts
Szervusz!

1. A kiadástól számítva 3-6 hónapig lehet számítani frissítésekre, attól függően, hogy felmerülnek-e olyan komoly problémák, amiket mindenképp ki kell javítani. Android verzió frissítésre nem lehet számítani, mert annak fejlesztési költsége egyszerűen nem arányos ezeknek a telefonoknak a bevételi rátájával. - Alacsony végfelhasználói ár és a nagyokhoz képest kevés eladott darabszám.
2. Hívásbeállításokhoz ezt a posztot ajánlom figyelmedbe: http://goo.gl/ZmmlZi
A fejlesztői opciók aktiválásához be kell menni a Beállítások --> A telefonról (legalul) menübe és ott (szintén legalul) hétszer (7x) rábökni a Build-számra. Ez egyébként nagyjából minden androidos készüléknél így hívható elő. Kivételek persze lehetnek.
3. A hőmérsékletet mérd le a CPU Monitor appal. Ha nem megy 80 fok fölé, akkor nincsen gond. Azért érezheted melegnek, mert a fémház kivezeti a processzor hőjét, nem szigeteli el, mint a műanyag házak.
4. A Windowsos ROM soha nem szerepelt a hivatalos termékoldalon, vagy bárhol ezen a website-on. Csak pletykaként jelent meg más oldalakon. Ettől függetlenül folyik a fejlesztése a háttérben, de nem biztos, hogy sikerülni fog.

Üdv: Bence

2

threads

24

178

credits

Senior Member

credits
178
 Author| Post time 2016-6-10 05:46:58 | Show all posts

4.
Akkor ez mi volt ?
Post time 2016-6-11 04:06:15 | Show all posts
1. Ez a Rootjoy alkalmazás reklámja, nem a telefoné. Az alkalmazás képességeit reklámozza, nem azt, hogy mi lesz a telefonra. Csak általánosságban beszél UMI telefonokról, nem a konkrét típusról.
2. WP8-at látsz ott, nem Windows 10-et. A Rootjoy-jal custom ROM-okat lehet telepíteni és szokott lenni olyan is, aminek WP8 felülete van, de nem Windows maga az oprendszer, az továbbra is Android. Számomra nem logikus azt feltételezni, hogy ha egy PC-s segédprogram reklámjában WP8 logó látható, az azt jelenti, hogy lesz Windows 10 a telefonra.

2

threads

24

178

credits

Senior Member

credits
178
 Author| Post time 2016-6-11 07:31:58 | Show all posts
Ok köszönöm a tisztázást, de akkor ezt velem együtt sok ember beszopta.
Mikor megláttam ezt a képet és láttam, hogy wp 8 megtetszett a telefon. ezután utánanéztem, és láttam( azt hiszem a facebook oldalatokon), hogy a wp10 fejlesztés alatt áll , ezért is vettem meg.
Nem ártana szólnotok a webshopoknak, hogy szedjék le a képet, vagy rakjanak oda figyelmeztetést, mert ez így nem fair a többiekkel szemben.  
Post time 2016-6-11 11:27:11 | Show all posts
Az egyébként igaz is, hogy fejlesztés alatt áll, de ez csak egy belső információ, ami ki lett szivárogtatva. A hivatalos oldalon soha nem jelent meg, hogy lesz Windows erre a telefonra, a Rootjoyos hirdetés pedig ugyanaz mindegyik típusnál.
Azt korábban éppen én kértem, hogy távolítsuk el a Rootjoy hirdetést a terméklapról, amíg nem lesz valóban elérhető, de a kereskedők sajnos tojnak rá. Ők egyszer elkészítenek egy hirdetési oldalt, utána többet nem foglalkoznak vele. De ismétlem, ez is csak a Rootjoyról szól, Windowsos ROM soha nem volt hirdetve ehhez a típushoz. A gizchinán jelent meg a hír eredetileg, ami kb. annyira megbízható információforrás, mint nálunk a Blikk. Néha igazat is írnak.

2

threads

24

178

credits

Senior Member

credits
178
 Author| Post time 2016-6-24 22:42:17 | Show all posts
A következő frissítés mikor jön? Win 10-ről már nem is álmodok. De mondjuk a kamerát nem ártana javítani. Vagy az hardveresen ilyen rossz? Pl kamera középen lilás foltokat hagy. Ebben tesztben tökéletesen lehet látni.
  1. https://www.youtube.com/watch?v=VCpP5ODNbHU
Copy the Code

2

threads

24

178

credits

Senior Member

credits
178
 Author| Post time 2016-6-26 14:53:01 | Show all posts
Helló? Esetleg Válasz ?
Post time 2016-6-27 06:24:01 | Show all posts
A frissítések dátuma nincs előre meghatározva. Ahogy elkészül egy komolyabb javítás, kijön a frissítés.
A belinkelt videón a narrátor éppen arról beszél, hogy kategóriája egyik legjobbja ez a kamera, mindemellett én sem a videóban szereplő, sem az általam készített fotókon (link lent) nem látok lilás foltokat. Eddig csak olyan képeken láttam, amik fotózásra alkalmatlan körülmények között készültek. Továbbra is alapszabály, hogy a fényképezéshez fény kell. A gyártók megpróbálnak erőfeszítéseket tenni a fényérzékenység növelése érdekében, de attól még a kutyából soha nem lesz szalonna. Ahol a szemünkkel nem látunk rendesen, ott a kamera sem fog, az expozícióhoz hosszú záridő kell, így pedig be fog mozdulni a kép, ha kézből fotózunk. Az avatatlan szemekre jellemző, hogy az agyon zajszűrt és így rengeteg részletet elvesztő képeket jobbra értékelik, mint a zajosabb, de sokkal több információt hordozókat. Pedig, akár csak egy leméretezéssel a zajos kép is zajtalan lesz, illetve utólag is lehet zajszűrni, a gagyi real time zajszűrés után viszont nem lehet az elveszett részleteket helyreállítani.
Én a magam részéről ebben a közép kategóriában nem vagyok hajlandó rosszra értékelni a UMi Touch kameráját.
http://community.umidigi.com/thread-3251-1-1.html

2

threads

24

178

credits

Senior Member

credits
178
 Author| Post time 2016-6-27 15:08:55 | Show all posts
Nem mondom, hogy annyira szar lenne, de akkor is lenne rajta javítani való. Amúgy én a középen lévő halvány lilás foltról beszéltem. És igen elismerem, hogy jobban előjön ha nincs fény, de nézd meg a Sample képeit a videón, jó fényviszony mellet is megtalálhatóak azok a foltok. De én is csináltam egy képet ami jól szemlélteti amit mondani akarok.
12Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list