Umidigi Bison Problémák

DjMcM Post time 2023-4-21 21:35:50 | Show all posts  Close [Copy link]
5 5900
View: 5900|Reply: 5

Umidigi Bison Problémák

Close [Copy link]

1

threads

7

35

credits

New Member

Rank: 1

credits
35
Post time 2021-3-25 16:45:40 | Show all posts |Read mode
Edited by DjMcM at 2021-7-16 02:43  

Bangoodról vásároltam nagy reményekkel egy UMIDIGI BISON telefont. BlackView BV6800Pro-t szerettem volna váltani, mivel annak támogatása egyenlő a nullával. Nagyon kellemes a kinézete, de szoftveresen rengeteg problémám van vele. Remélem ezeket hamarosan javítják, mert a jövőben eszembe nem jut többet UMIDIGI telefont vásárolni, pedig igen tetszetős szinte mind.

Jelenlegi Szoftver: UMIDIGI_BISON.E_V1.0_20210224

Problémák:

-Az akku nagyon gyenge! (Nem szoftveres gond, egyszerűen kicsi. A BlackView estére még másfél évesen is 70%-ra merült, ez a telefon sokszor 20% környékén vánszorog estére.)

-Wifi és 4G probléma (Nagyon sok oldal nem tölt be, a wifit eldobja, újra csatlakozik, ki és be kell kapcsolni az adatforgalmakat. A random MAC címzést kivettem, adatforgalom csökkentő okosságok ki vannak kapcsolva!)

-Bizonyos aplikációk egyszerűen nem mennek Wifi kapcsolattal, csak 4G kapcsolattal hajlandóak működni.

Megoldás:
Találtam az ALKALMAZÁSOK és ÉRTESÍTÉSEK -> Különleges alkalmazás-hozzáférések -> Korlátlan adat menüpontban minden alkalmazás mellett egy kapcsolót, amivel (gondolom én) engedélyezni lehet, hogy az adatforgalom korlátlan legyen. Azóta a netes aplikációk rendesen működnek, bár van olyan amelyik nem igényelte ennek a kapcsolónak a bekapcsolását, ment rendesen e-nélkül is. Ha valamelyik APP (Aliexpress, Banggood, Netpincér) szórakozik, ez lehet a megoldás.

-Viber üzenetek, a telefon felébresztésénél jönnek be. (Olyan, mintha kikapcsolná a Wifi-t és a 4G-t a telefon és csak akkor kapcsolná vissza amikor felébresztem. Nincs ilyen funkció a telefon beállításaiban!) (TOVÁBBRA IS HEKTIKUSAN MŰKÖDIK!)

-Legújabb probléma, hogy bizonyos aplikációk úgy indulnak, mintha most tettem volna fel őket!

-Ha a zsebembe elindul véletlen a víz alatti kamera, csak a telefon újraindításával tudok kilépni. (Semmilyen más fizikai gombra nem reagál.) (KIKAPCSOLTAM EZT A FUNKCIÓT!)

-A funkció gombok közül, csak az egyik konfigurálható szabadon!

-A kamera programja elég gyenge. (A Panoráma képei értékelhetetlenek!)

-Nem kapcsolódik rejtett (hide SSID) hálózatokhoz, hiába írom be az adatokat. Ha láthatóvá teszem a hálózat nevét, csatlakozom, majd megint elrejtem az SSID-t, akkor sem kapcsolódik újra!

-Felugró üzenetek (Pl. Simple APP ujjlenyomatkérés) üzenete nem ugrik fel, csak jelez. Gondolom ide passzol, hogy az ébresztő is csak megszólal, de a KIKAPCSOLÁS vagy SZUNDI funkció nem mindig jelenik meg. Ha gyorsan szeretnéd elhallgattatni az ébresztést, ez elég macerás.

Ha felfedezek még problémát és a telefon nálam lesz még, jelzem! A BlackView telefont azért cseréltem le, mert egyszerűen nem foglalkoztak a szofveresen javítható problémákkal. Remélem az UMIDIGI nem ilyen lesz, bár eddig nem viszik túlzásba a frissítéseket.

Üdv,
DjMcM

FRISSÍTÉS! (2021.07.15.)

A telefonnal egyre több a problémám! Volt egy nagyobb frissítés, amit nem a telefonon belül lehetett megoldani, hanem külső programmal. Érthetetlen! Sajnos érdemi javítást nem tartalmazott, az ÖSSZES hiba továbbra is fenn áll!
NFC fizetés katasztrófális. A legtöbb esetben háromszor húzom le és jobb esetben nem kell negyedszerre is, hogy fizetni tudjak. Valami történik a háttérben, de mivel semmilyen lényeges értesítés nem jön fel a telefonon. nem tudom miért problémázik! A Viber probléma továbbra is fenn áll! A képernyő lefagy néha, akkor ki kell kapcsolni majd újjraindítani. Au autómatikus fényerőszabályzás értékelhetetlen! Az érzékelő jó, szoftveresen van elcseszve az egész.

Csalódás a telefon! Állítólag a GT és 2021-es modellek komolyabb hardveres, kamerás változtatást is kaptak, de ezek után eszembe nem jutna megvenni!

Könzekvencia: Hamarosan jöhet a harmadik gyártó telefonja.

0

threads

3

34

credits

New Member

credits
34
Post time 2021-5-14 02:53:36 | Show all posts
Edited by winotto at 2021-5-14 03:08  

Üdv Bencebácsi
Egy hónapja vásároltam egy Umidigi Bison készüléket a Banggood on. Ezelőtt Xiaomi Note 4 telefonom volt ahol még elérhető volt a mobil hívások rögzítése. Sajnos ezen a telefonon már nem tudom megtenni. Azt sem tudom Eu vagy Kinai rom van a telón. Eu akkor gondolom ez a baj. Ha  felraknám az eredeti Kínai romot akkor szerinted működne a rögzítés? Nagy szükségem van rá, gépkocsi vezető vagyok és sokszor vezetés közben vagyok kénytelen jegyzetelni a hívásokat.
Kérlek segíts ha módodban áll.
Elérhetőségem:winotto@gmail.com Telefon adatai:UMIDIGI_BISON.R.E_V1.0_20210327

1

threads

7

35

credits

New Member

credits
35
 Author| Post time 2021-5-16 01:42:24 | Show all posts
Edited by DjMcM at 2021-5-16 01:44  

Szia!

A Te telefonod már a 2021-es Bison 8Gb RAM, stb. Ha jól tudom, ha keresel egy olyan tárcsázó (Dialer) appot amiben ez benne van, menni fog.
Amúgy a Super Backup, aminek van free változata is csinál mentést minden hívásról.

Üdv!

0

threads

3

34

credits

New Member

credits
34
Post time 2021-5-17 02:08:11 | Show all posts
Sajnos nem jó https://community.umidigi.com/forum.php?mod=attachment&aid=ODU3MXxiZmI1NDdkMTk1M2QzN2ZmNWFjN2VlZThiNThhMGRkZnwxNzYwNjM0OTM2&request=yes&_f=.png
no.png

0

threads

3

34

credits

New Member

credits
34
Post time 2021-5-17 02:39:19 | Show all posts
Ha valakinek esetleg nem EU verziós telefonja van ,megnézné működik e a hangfelvétel mindkét oldalon ?

0

threads

1

4

credits

New Member

credits
4
Post time 2023-4-21 21:35:50 | Show all posts
Umidigi Bison Pro vásároltam 20210624_20220427-1725 . Az a bajom vele hogy a képernyő elkezd ugrálni , fel nagyit , pörgeti az oldalt , telefonáláskor  be írja a számokat .
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list