UMIDIGI F2

palibacsi Post time 2020-2-13 20:36:26 | Show all posts [Copy link]
1 232
View: 232|Reply: 1

UMIDIGI F2

[Copy link]

1

threads

3

posts

29

credits

New Member

Rank: 1

credits
29
Post time 2020-2-1 00:57:12 | Show all posts |Read mode
Edited by palibacsi at 2020-2-13 20:37  

Edited by palibacsi at 2020-2-13 20:36  

Edited by palibacsi at 2020-2-3 03:58  

Hello Mindenkinek!
Pár napja érkezett meg az elővételben rendelt telefonom. Alapvetően elégedett vagyok vele, rengeteget telefonálok napközben, a korábbi telefont (Huawei P9 Lite) néha nap közben már tölteni kellett de ennek az akksija eddig még nem ment 50% alá. Szép a képe, gyors is, gyorsabb sokkal mint az elődje. Tárhely meg aztán van bőven. Meg a nagyobb képernyő is tetszik. Öregszem, vakulok megfele.
De van egy dolog amit nem értek. Az adatoknál azt olvastam, hogy a B20 támogatott. Ez feltétel volt a választásnál. Konkrétan a támogotott csatornák, sávok, vagy minek hívják ezeket, listája vagy 5-szöröse a Huawei-ének. Viszont ebben a telefonban csak 3G-s kapcsolatot tud létesíteni a kártyám, legalábbis ezt írja ki. (Köszönet a Vodafone-nak.) Ha egy Telekomos kártyát rakok bele, akkor azzal símán jelzi a 4G-t. Van valakinek ilyen telefonja? Én Baján vagyok, egyelőre még nem mentem messzebbre a telefonnal. Hova tűnt a B20 támogatás? Leszedtem pár MTK Engineer programot, mind mutatja, hogy a B20 támogatás adott.
Ami zavar, a 3,5 mm-es jack csatlakozón valami katasztrófa minőségű hang jelenik meg. Zenét szeretnék rajta hallgatni, de ami kijön az nem zene, az zaj. Olyan mintha össze lennének forrasztva a jack csatlakozó lábai egymással. Hasonló, mint amikor nem sikerül a dugót benyomni teljesen, de nagyjából érintkezik, akkor hallottam hasonlót. Ha bluetooth fülest teszek rá, azzal király a hang, de ha hangszórót dugnék rá, hát azt inkább ne.
Megoldás folyamatban, jövésben van egy bluetooth adapter, de akkor is.
Ugyanígy zavar, hogy a navigációs gombok sorrendjét nem tudom megváltoztatni, korábbi telefonban símán ment ez. Jobb kezes vagyok, a vissza gombot többet használom és pont az van a legmesszebb.
Ez az Android 10 sajátja, vagy a többi telefon gyártója volt oly kedves, hogy rakott bele ilyet?
Valaki rájött már, hogyan lehetne felcserélni?
Ami még a tarsolyban van, hogy a hívások hangminősége sem olyan tiszta. Valahogy sokkal zajosabbnak hallom a hívót, mit a másikkal. Olyan sistergés jellegű zaj jön a beszéd mellé.
Még valami, van a tartalom átküldés. A TV-ben van egy MiraCast cucc, de nem is látja. Huawei látta, párom Xiaomi-ja is látja, de ez nem. Egyelőre erre sem találok megoldást, pedig még egy MiraCast alkalmazást is feltettem, de semmi. Update: Megoldva, én voltam vakegér, engedélyezni kellett a tartalomátküldést. (Mondjuk ha ezt választja az ember ez megjelenhetne rögtön, nem kellene a 3 pötty mögé dugni.)
Gondolkodom egy alapra visszaállításban, csak nem vagyok biztos benne, hogy az megváltást jelente a gondjaimra.
Na, egyelőre ennyi.
Üdv Mindenkinek!

1

threads

3

posts

29

credits

New Member

Rank: 1

credits
29
 Author| Post time 2020-2-13 20:36:26 | Show all posts
Update: 4G Internet problémája megoldva, fel kellett venni az APN listába a Vodafone-t és lett.
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list