UMI vagy nem UMI

Fraksinus Post time 2015-12-29 19:22:14 | Show all posts [Copy link]
49 5548
View: 5548|Reply: 49

UMI vagy nem UMI

[Copy link]

3

threads

31

posts

158

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
158
Post time 2015-12-22 05:46:57 | Show all posts |Read mode
Üdv mindenkinek, aki olvassa!

Most hallottam az UMI Zero nevű telefonról. Karácsony előtt nem csoda.
Mivel nem ismerem a készüléket és nem is vagyok nagy telefonguru megpróbáltam utána nézni a készüléknek.
Így jutottam el erre a fórumra.
A készülék technikai adatai és nem utolsó sorban az ára lenyűgözött. Ugyanakkor itt is olvastam több olyan problémájáról, ami a lelkesedésemet egy kissé lehűtötte.
Ilyenekre gondolok, mint a töltő, a levehetetlen hátlap, melegedés, púposodás, stb.
A kérdésem az, hogy érdemes beruházni egy ilyen készülékbe? Mekkora a típus szervízigénye?

Várom hozzáértő válaszaitokat!

Köszönettel:

Fraksinus
Post time 2015-12-23 02:24:36 | Show all posts
Szervusz Fraksinus,

Mivel beépített akkumulátoros a telefon, önmagában az a tény, hogy szinte levehetetlen a hátlap, nem lenne gond. A probléma az, hogy a legújabb trendeket követve gyorstöltő elektronikát építettek bele egy 2,4A-es töltőfejjel megtámogatva, az akkumulátor viszont teljesen hagyományos darab, ami hosszú távon nem tudja elviselni ezt az erős töltőáramot. Emiatt kezdődtek az akku púposodások, amit el lehet kerülni, ha a gyári helyett 1A-es töltőt használsz. A melegedés az MT6595T processzor sajátossága, mivel gyakorlatilag túl vannak hajtva a processzormagok. Ez a 'T' jelű változat az 1,7GHz-es alapórajel helyett 2GHz-en ketyeg, ami nyilvánvalóan fokozott hőtermeléssel jár.
Ez egyébként már egy kifutó modell, amit rég nem is gyártanak, ezért nem javaslom a megvásárlását. Helyette a UMI eMAX-et ajánlanám, ha nem ragadt volna le az Android 4.4 rendszernél. A UMI jelenlegi zászlóshajójának az Iron Pro típust tekinti.

3

threads

31

posts

158

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
158
 Author| Post time 2015-12-23 06:59:08 | Show all posts
Üdv bencebacsi!

Köszönöm a gyors válaszod! Azt hiszem meggyőztél, pedig nagyon szép a telefon. Az eMAX is azzal a Gorilla Glass üveggel épített telefon? Valaki azt írta egy fórumon, hogy szinte ráhatás nélkül eltört neki és nem ajánlja. Bár, ha jól láttam, akkor erre a kommentre is te válaszoltál. Az Iron Proról nem találtam részletes tesztet, de keresem.
Mindenképpen fémházas telefont szeretnék. Ez a két telefon ilyen?
Ha időd engedi írj légy szíves néhány sort róluk vagy küldj egy linket, ahol egy kicsit jobban megismerhetem őket.
Tudsz esetleg olyan oldalakat, ahol meg lehet és főleg érdemes is ezeket megvásárolni?

Előre is köszönöm az idődet.

Fraksinus

Ps.: Ha nem "találkoznánk" Boldog Karácsonyt!

3

threads

81

posts

570

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
570
Post time 2015-12-25 06:58:16 | Show all posts
Fraksinus replied at 2015-12-23 06:59
Üdv bencebacsi!

Köszönöm a gyors válaszod! Azt hiszem meggyőztél, pedig nagyon szép a telef ...

Szia!
Az eMAX nem Gorilla Glass, de hasonló védettségű edzett üveg más gyártótól. Nem fémházas, de ennek előnyei is vannak. De kapsz az újabb Umi-kból fémházast is, ha az kell.
Én is pont azt írtam volna, amit Bence, azaz ha Zero, akkor visszafogottabb töltővel használd, de inkább újabb típust vegyél, például a UMI-tól.
Üdv, Robi

3

threads

31

posts

158

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
158
 Author| Post time 2015-12-26 04:46:18 | Show all posts
Szervusz Robi!

Mindenek előtt köszönöm, hogy Karácsony előtt időt szántál rám. Két típus között hezitálok. Egyik a UMI eMAX, illetve a UMI Iron. Mindkettő komoly készüléknek tűnik, ráadásul a megjelenésük sem hagy kívánnivalót maguk után. Erről a típusról, mármint a UMI-ról sok jót hallottam és a vas sem elhanyagolható, amit beleépítenek.
Hol lehet ezeket beszerezni? Tudnál tippeket adni? Esetleg, ha már Te is vettél a Távol-Keletről készüléket küldenél néhány infót, hogy mire figyeljek? Vagy esetleg más típus javaslat?

Előre is köszönöm a válaszodat!

Üdv:

Fraksinus

3

threads

81

posts

570

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
570
Post time 2015-12-26 17:54:32 | Show all posts
Edited by robertgida at 2015-12-26 17:56 \n\n
Fraksinus replied at 2015-12-26 04:46
Szervusz Robi!

Mindenek előtt köszönöm, hogy Karácsony előtt időt szántál rám. Két típu ...

Szia, én még sose vásároltam külföldi webshopokban, mivel bankszámlám sincs. De olyan típusú nagyobb webáruházakban mint a Tinydeal, Geekbuying, Coolicool... bátran megveheted a kiválasztottat, abban, ahol éppen a legelőnyösebb az ajánlat - annak függvényében is, hogy a szállítás ára versus a szállítási idő hogyan aránylik egymáshoz és a gyors megérkezés esetleges fontosságához. Amiket említettem, azok ugyebár webáruházak, ott közvetlenül az áruházból vásárolsz, míg az olyanok mint az Alibaba, afféle "plázák", összegyűjtik a különféle eladókat, tehát ha ilyen helyről akar vásárolni az ember, akkor nagyon meg kell nézni a konkrét eladó megbízhatóságát, mert sokféle eladó előfordul, akár hamisítványokkal is.

Üdv, Robi

3

threads

31

posts

158

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
158
 Author| Post time 2015-12-28 16:04:23 | Show all posts
Szervusz Robi!

Megnéztem az említett oldalakat és meglehetősen jó árakon lehet készülékeket beszerezni. Köszönöm az útmutatásod.
Mennyire értesz a telefonokhoz? Nekem ugyanis csak a gombokig terjed az ismeretem. A UMI eMAX és az Iron Pro még perspektivikus telefonoknak számítanak? Ha véletlen meghibásodnak meg tudják itthon javítani? A garancia érvényesítéséről ne is beszéljek.
A válaszért előre is köszönet!
Üdv:
Fraksinus

3

threads

81

posts

570

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
570
Post time 2015-12-28 23:54:33 | Show all posts
Fraksinus replied at 2015-12-28 16:04
Szervusz Robi!

Megnéztem az említett oldalakat és meglehetősen jó árakon lehet készülékeke ...

Szia!

Hogy hardveresen mi mennyire perspektivikus, azt a specifikációkból és a tesztekből érdemes megnézned. A Mobilarénán vagy a GSMArenán (de másutt is) például elég részletekbe menő tesztek vannak, - ha a konkrét, téged érdeklő típusról nem találsz, akkor a benne levő hardveréről más telefontípus alapján biztosan. Meg kell fontolnod, hogy neked mi mennyire fontos egy telefonban, és aztán a szaktesztekben meg tudod nézni, hogy a téged érdeklő kategóriában milyen áron milyen hardverek-telefontípusok mennyire teljesítenek az adott tulajdonságokban, és azokhoz képest hol tart a csúcskategória marha drágán. Így tudod eldönteni, hogy mennyi pénzt kell rászánnod, hogy számodra elegendően perspektivikus legyen, neked előnyös áron.
Hogy jól tudj dönteni, ahhoz kicsit jobban bele érdemes ásnod magad annál a témába, mint hogy csak a gombokat ismerjed. Mindazonáltal a friss UMI típusok mostanában a legjobb ár-érték arányúak között vannak, korrekt minőséggel, kicsit esetleges gyári supporttal.
Az eMAX szoftveresen valószínűleg kevéssé perspektivikus, mert nagyon úgy néz ki, hogy a 4.4.4 Kit-Katnál nem lesz újabb oprendszer rá - ez persze nem tragédia, kérdés, hogy neked szükséged lenne-e a Lollipop vagy a Marshmallow szoftveres újdonságaira. Az Iron Pro szoftveresen frissebb, a hardvere mindkettőnek még sokáig elég lesz olyanok számára, akik nem feltétlen akarnak a legújabb 3D-s játékokkal nagyfelbontásban játszani rajta. A számottevően erősebb hardverek sokkal drágábbak (és esetleg energiaigényesebbek). Ezen UMI-k áráért vagy kicsit többért leginkább például a Meizu, Xiaomi, Coolpad, Jiayu... tájékán érdemes körülnézned konkurens típusok végett a kínaiak közül a kínaiak webshopjaiban.
A UMI-khoz megfelelő fórumokon itthon is találsz szerelőket, de márkaszervizt nem, a kínai garanciához meg persze vissza kell küldeni - tehát az itthoni javításuk pénzbe kerül, egyúttal ritkán romlanak el. Amely márkáknak itthon érvényesíthető garanciájuk van, természetesen itthon jóval többe kerülnek, mint a kínai garanciásak.

Üdv
3

threads

31

posts

158

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
158
 Author| Post time 2015-12-29 03:18:43 | Show all posts
Szervusz Robi!

Egyelőre ez a komment (amelyet köszönök) megadta a szükséges választ. Számomra a telefon munkaeszköz, játszani egyáltalán nem szoktam rajtuk, de ha mégis, akkor csak logikai játékokat. Ahhoz meg nem kell túlzott hardverigény.
Melyek a kínai WEB Shopok? Én csak azokat ismerem, amelyeket egyik korábbi kommentedben küldtél.
Üdv és még1X köszönöm a tanácsaidat.
Fraksinus

3

threads

81

posts

570

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
570
Post time 2015-12-29 19:22:14 | Show all posts
Fraksinus replied at 2015-12-29 03:18
Szervusz Robi!

Egyelőre ez a komment (amelyet köszönök) megadta a szükséges választ. Számom ...

Szia, a "kínaiak webshopjaiban" kitételt úgy értettem, hogy a kínai telefonok webshopjaiban, amelyek nemzetközileg is szállítanak - például a Geekbuying, Tinydeal, Coolicool, amiket említettem. Még néhány további ismertebb: A Pandawill is megbízható, de gondolom a Banggood is meg a To2c is...

Ha még nem tudod, érdemes tudni, hogy ezek "nettó" árat adnak meg, amire itthon a NAV ráteszi az áfát és a vámot, ha elkapja a csomagot, ami szerencse kérdése - de manapság a mobilokat szinte biztosan elkapják, tehát majdnem biztos, hogy az ott látható dollár árakra még rájön az ÁFA és egy kis vám.
Üdv, Robi
12345Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list