eMAX Mini Elsősegély + TWRP recovery + Root

bencebacsi Post time 2016-4-21 03:09:33 | Show all posts  Close [Copy link]
10 4970
View: 4970|Reply: 10

eMAX Mini Elsősegély + TWRP recovery + Root

Close [Copy link]
Post time 2015-11-27 01:25:02 | Show all posts |Read mode
Edited by bencebacsi at 2015-12-2 09:05 \n\n

Elsősegély csomag (működő ROM-ot telepít)
+
TWRP recovery
+
Root

UMI eMAX Minihez

Elsősegély csomag
Az itt található alkalmazás használatával javíthatók a szoftverhiba miatt működésképtelen UMI eMAX mini telefonok.
Ennek az eszköznek biztonságos a használata.

• Qualcomm driverek x86 és x64 Windows rendszerekhez is: New_Qualcomm_Driver_8936_20150414.rar (Ezek aláírás nélküli driverek, és nincs is szükség rájuk a Flashtool használatához. Csak akkor kellenek, ha a QPST-vel akarnál operálni.)
  • eMAX mini szoftver letöltő eszköz: 6FA4-ZP0-P5002-Flashtool.EXE (Ennek az eszköznek van beépítve leírása a Help menüben. Driver telepítő is elérhető benne, annak használata javasolt. A Flashtool telepíteni fogja a mini_001_10/19/2015 - Build number: LRX22G verziójú ROM-ot a telefonodon)

A telefon elindítása letöltő (Downloader) üzemmódban:
  • Kapcsold ki a telefont (Ha a telefonod folyamatosan újraindul, akkor a bekapcsoló gomb 10 másodpercen keresztüli nyomvatartásával tudod kikapcsolni. Ha a telefon így sem kapcsolható ki, csak mindig újraindul, akkor ahogy megrezdül (újraindul), azonnal ugorj a 2. pontra.)
  • Csatlakoztasd USB-re a telefont  és azonnal (a rezgés után) nyomd meg és tartsd lenyomva mindhárom olfalsó gombot, amíg meg nem jelenik a piros Warning képernyő (ha már a kijelző sem működik, mert inkompatibilis ROM-ot telepítettél a telefonra, akkor csak várj a következő rezgésig).
  • Tartsd hosszan lenyomva a hangerő fel gombot, amíg el nem sötétedik a képernyő (ha nem működik a kijelző, akkor figyeld a Windows eszközkezelőjét, és engedd el a gombot, amikor a HS-USB QDLoader 9008 elem megjelenik a COM portok között).

Figyelmeztetés: ROM-ok, frissítések és recoveryk, amik a TCL 3S (M3G) típushoz készültek, NEM kompatibilisek a UMI eMAX Minivel. Ne próbáld meg telepíteni őket!

TWRP recovery telepítő: iroot_twrp_recovery_emaxmini_15110412.img (Ez a recovery tesztelve volt és megfelelően működik. Ha már rootolt a telefonod, telepítheted külső alkalmazásokkal, vagy akár root nélkül is telepíthető fastboot üzemmódban. Fastboot parancsok a -i 0x1bbb paraméter beiktatásával használhatók. A TWRP recovery telepítéséhez a következő parancsot kell kiadni: fastboot -i 0x1bbb flash recovery iroot_twrp_recovery_emaxmini_15110412.img)

ROOT
Rootolás Windows adb app segítségével: Az iRoot PC-s változata képes rootolni ezt a telefont és a fentebb letölthető TWRP recoveryt is telepíti. A TWRP telepítése nélkül nem tudja elvégezni a rootolást. Nem mindig sikeres elsőre, de többszöri próbálkozásra mindig el tudja végezni a feladatát. A böngésződ blokkolhatja a letöltő oldalt, így azt külön engedélyezned kell.
Rootolás TWRP-vel: Válaszd ezt a módszert, ha nem akarsz szemetet telepíteni a telefonodra.
1. töltsd le a SuperSU-v2.56-20151030013730.zip fájlt és másold a telefonod memóriájára.
2. Engedélyezd a telefonon az USB debuggingot a Settings/Developer options menüben. (A Developer options engedélyezéséhez, a Settings/About phone menüben érintsd meg gyorsan, 7x egymás után a 'Build number' sort.)
3. Lépj be a mappába, ahol a TWRP fájlt tárolod és nyiss egy parancsablakot (Shift + jobb egérgombos menü)
4. Írd be az adb reboot-bootloader parancsot, hogy újrainduljon a telefon fastboot üzemmódban.
5. Ellenőrizd az eszközkezelőben, hogy az Android Bootloader Interface láthetó-e.
6. Írd be (vagy másold és illeszd be innen) a
fastboot -i 0x1bbb flash recovery iroot_twrp_recovery_emaxmini_15110412.img parancsot és nyomjál Entert.
Most már lecsatlakoztathatod a telefont, ha zavar a kábel.
7. Nyomd le és tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot, amíg ki nem kapcsol a telefon.
8. Nyomd le és tartsd lenyomva a hanger fel + bekapcsoló gombot együtt, amíg a telefon be nem kapcsol, hogy beléphess a recovery menübe.
9. Válaszd az Install opciót.
10. Keress rá a SuperSU fájlra és jelöld ki. A képernyő tetején megváltoztathatod a tárolóhelyet, ha szükséges.
11. Húzd a csúszkát jobbra a flashelés elindításához.
12. Ha végzett, nyomj rá a 'Wipe cache/dalvik' gombra és csúsztass.
13. Nyomj rá a házikó ikonra a bal asló sarokban, majd Reboot --> System és várd meg, hogy betöltődjön a rendszer.
Mostantól UMI eMAX Mini telefonod rootolva van.

Author| Post time 2016-8-17 01:50:39 | Show all posts
Belial replied at 2016-8-13 00:38
Sziasztok! A leírás alapján install CyanogenMod 12.1 on UMI eMax mini addig a pontig jutottam el, ...

Szia!

Pedig itt van még magyarul is.
http://community.umidigi.com/thread-1670-1-2.html

1

threads

5

46

credits

New Member

Rank: 1

credits
46
Post time 2016-3-17 17:52:20 | Show all posts
Szia!
Próbáltam rewcoveryvel felrakni egy romot de olyan jól sikerült hogy be sem kapcsol a telefonom. MÉg download módban sem tudom rakni.Töltést veszi a teló mert világít a led rajta.Mi lehet a gond.Életre lehet valahogy kelteni?
 Author| Post time 2016-3-17 20:21:19 | Show all posts
Szervusz!

A downloader módnak akkor is működnie kell. Ha nem reagál semmit a telefon, akkor figyelt a windowsos eszközkezelőt. Csatlakoztasd USB-re a telefont, azonnal nyomd le a három oldalgombot (felülről lefelé haladva, de mindegyiket nyomva tartva) és ha látsz új eszközt megjelenni, akkor azonnal engedd el a gombokat és nyomd meg és tartsd lenyomva csak a hangerő fel gombot, amíg meg nem jelenik a HS-USB QDLoader 9008 a COM portok között. Ha így sem megy, akkor szükség lehet az akku le- és visszacsatlakoztatására, ez azonban eléggé macerás ennél a telefonnál.

1

threads

5

46

credits

New Member

credits
46
Post time 2016-4-9 17:06:55 | Show all posts
Sajnos semmi!! :-((  Az aksit hol tudnám megnézni hogy kivehessem? Szerinted az segíteni fog vagy kuka a teló?
 Author| Post time 2016-4-9 20:04:06 | Show all posts
Az akku kivételéhez le kell szedni az akkufedél alatti hátsó keretet is. A kábele felül alatta csatlakozik az alaplaphoz. Azt nem hinném, hogy kuka lenne a telefon, de sokkal jobb vagyok hiba keresésben, ha a kezemben van a telefon. Ha gondolod, elküldheted és megnézem. PM-ben meg tudom írni a címemet.

1

threads

5

46

credits

New Member

credits
46
Post time 2016-4-13 18:33:53 | Show all posts
Szia
Elküldenéd akkor a címed pm- ben?

1

threads

5

46

credits

New Member

credits
46
Post time 2016-4-13 18:37:47 | Show all posts
Edited by kutitomi73 at 2016-4-14 13:01 \n\n
bencebacsi replied at 2016-4-9 20:04
Az akku kivételéhez le kell szedni az akkufedél alatti hátsó keretet is. A kábele felül alatt ...

Szia!
Elküldenéd a címedet akkor pm-ben?

Author| Post time 2016-4-15 21:41:12 | Show all posts
kutitomi73 replied at 2016-4-13 18:37
Edited by kutitomi73 at 2016-4-14 13:01 \n\n
Szia!
Elküldenéd a címedet akkor pm-ben?

Szia!

Elnézést, két és fél napig nem volt netem. Küldtem a pm-et.

1

threads

13

100

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
100
Post time 2016-4-20 01:00:31 | Show all posts
Sziasztok!

Többször is szemezgettem már ezzel a bejegyzéssel, átolvastam nem egyszer de még mindig volna néhány kérdésem:
- Most akkor melyiket kell előbb csinálni, a root-ot vagy a TWRP-t?
- Hogyan indítom újra a telefont fastboot módban?
- TWRP backup-pal kompletten tudom menteni a telefon állapotát? (Gondolok itt: Névjegyzék, Email fiókok, Telepített alkalmazások és beállításaik, képek, zenék, videók és hasonlóan)

Elnézést a balga kérdésért, de a leírás alapján nekem nem tiszta.

Köszönöm!
 Author| Post time 2016-4-21 03:09:33 | Show all posts
Szia!

A TWRP telepítéséhez nem kell rootolni, utána viszont a TWRP-vel lehet rootolni. Ezt a másik topicot olvasd el és töltsd le az alkalmazást. http://community.umidigi.com/thread-1670-1-1.html
A TWRP-vel kompletten tudod menteni a data partíciót, így minden felhasználói adat és alkalmazás beállítás visszaállítható. A felhasználói fájlokat (zenék, videók stb.) viszont külön kell kimenteni, de azt viszont simán a Windows-zal is meg tudod csinálni egy egyszerű fájlmásolási művelet segítségével.

Üdv: Bence
12Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list