A problémád egyedinek tűnik, mert nálam két magyar vodás kártyával is simán kijelzi a hívószámomat a másik félnél. Két dolgot tudok javasolni:
1. Kérd az ügyfélszolgálaton a hívószám küldés tiltását, aztán újra az engedélyezését.
2. Csinálj egy komplett szoftvercserét a telefonodon SP Flash Tool-lal. Válaszd a 'Firmware Upgrade' opciót az alapértelmezett 'Download Only' helyett.
Link: http://community.umidigi.com/thread-3110-1-1.html
Szia Bence,
Köszönöm a segítséget, megcsináltam a 'Firmware Upgrade' -t, változás sajnos nem történt
Megpróbálom tényleg szoftveresen megoldani (app, mely *31# maszkot tesz a számok elé)
Telefon -> 3 pötty a jobb felső sarokban -> Beállítások -> Telefonos fiókok -> katt a sim-re, amit használsz -> További beállítások -> Hívóazonosító -> Szám megjelenítése
Köszi, hogy segíteni szeretnél, azonban úgy tűnik, hogy a 7. oldalon lévő hozzászólásomat nem olvastad figyelmesen el.
Egy részletet ide másolok: "A problémám hogy nem tudom beállítani a telefonon a saját szám küldését (csak a magyar SIM kártyával nem megy, az angol működik) Régen ezt úgy lehetett beállítani, hogy telefon alkalmazás elindít-> menü gomb -> beállítás -> stb... Jelenleg a telefon alkalmazás elindítása után a menü gomb nem ad fel semmilyen állítási lehetőséget sem. Már lecseréltem a SIM kártyámat is mert kb. 16 éves volt, és hátha ott van a hiba."
Ennek fényében várom a megoldást.
Üdv, mac
Szia! Mástól én sem hallottam ezt a problémát, ezért ez valószínüleg egyedi.
Szám küldésén a saját számom küldését értem híváskezdeményezéskor(a fogadó fél látja a tel.számomat és pl. így vissza tudnak hívni).
Az általad leírt beállítási rutint ismerem, azonban a gyári előtelepített telefon program nem dobja fel a beállítás menüt (valami probléma lehet a SIM beolvasásával, mivel a SIM Tool Kit is a magyar kártyánál hibaüzenetet dob - nem támogatott ...- , míg az angol kártyát simán felismeri)
Megcsináltam a Bence által javasolt Firmware Upgrade -t ami nem segített rajta.
Mivel a telszám előtt a telefon kód beírásával (*31#) már kijelezte a számom, ezért kerestem egy appot mely - szabályként - híváskor mined szám elé beilleszti automatikusan a kódot.
Az alap probléma nem oldódott meg, de így most rendesen működik.
Üdv. mac