|
Edited by robertgida at 2015-10-14 00:38 \n\n
No persze, a Redmi Note 2-nek is vannak hibái, akár az eMax-szel szemben is, de legalább a szoftverét folyamatosan fejlesztik, ami egy idő után jól jöhet. Meg feltételezem, hogy a kamerája azért az eMAX-énél kevésbé gyenge, de erről eddig nem volt semmi visszajelzésem. No és valóban, lehet hogy az erősebb akku és az SD-bővíthetőség miatt ma is inkább az eMAX-et választanám a Redmi Note 2 ellenében. Kár, hogy a 64-bites hardvert a jelek szerint mi nem fogjuk tudni kihasználni...
Ha az árat nem kéne néznem, csak a tudást, akkor én a mostani kínálatból a Huawei P8 Max-et venném legszívesebben, a 6,8"-jével - mondjuk 65-70 ezerért jó vétel lenne ahhoz képest, hogy az eMAX-ot 48ezerért kaptam meg újonnan. Vagy ha a hathüvelykes Lenovo Vibe Z2 Pro lenne mondjiuk 55-60ezer körül, megvettem volna, annak ellenére, hogy az hardverileg is csak 32bites. Szóval ilyesmi. De 5,5" alá én már nem megyek, és 5,5"-esből már tartósan van jó és olcsó kínálat - jut eszembe, a Coolpad 7320-am előtt a 6"-es Huawei Ascend Mate-em volt (tavaly tavasszal Telenor hűséggel 20ezerért!!!), és ma is az lenne, ha két hónap után el nem lopták volna. A K3 Note az én tetszésemet se nyerte el, kevéssé kifinomult minőség, bár korrekt, olcsóért.
Kár, hogy mint írtad, nem vették eléggé az eMAX-et, mert tényleg egy nagyon jól eltalált telefon az áráért, szerintem is alulértékelik az emberek, pedig igencsak szép is. Ám kicsit későn érkezett ezzel a hardverrel, mert addigra már sokan vettek Jiayu S3-at, Meizu M Note-ot és hasonlókat, illetve a kínai piacon nyilván eleve elvitte az eMAX elől a pálmát az "anyamodell" Alcatel Flash Plus és a TCL-es ikertestvérei.
Az Iron nyilván az előkelőbb fém hátlap és a szkenner, no meg a Lollipop(!!!) miatt népszerűbb, a kicsit gyengébb hardvere, meg a szoftveres navigációs gombok ellenére. Vagy nem is tudom, a fogyasztók preferenciáit néha igen nehéz megérteni, gondolom ezt alaposan megtapasztaltad az említett kereskedői tevékenységed során.
A V05 frissítést most már mindenképpen megejtem majd amikor ráérek - hacsak nem állok át valamelyik említett főzött ROM-ra, amelyik bugmentes. (Ez a Rootjoy-szolgáltatás elvileg nagyon klasz dolog - a gyakorlatban persze attól függ, mennyire korrektek az aláadaptált főzött ROM-ok.)
Azért azonkívül, hogy most már nem számítunk rá, gondolom, még figyelgeted a UMI fejlesztőket a Lollipop szempontjából, hátha valami csoda történik?
Írod, hogy a UMI az eMAX-en kívül elég gyengécske telefonokat ("vackot") gyártott (gyártatott). Én úgy nézem, hogy a legújabb típusaival (eMAX, Iron, eMAX Mini, Hammer S, Fair) érkezettt most abba a szakaszba a cég, hogy érett telefonokat kínál, amelyek már nagyjából levetkőzték a kínaiság és a feltörekvőség gyermekbetegségeit - az más ügy, hogy ezek mennyire a saját telefonjaik vagy modifikált licenszek. Mintha igyekeznének A-brand-szerűvé fejlődni, lásd a supportot is egyre komolyabban veszik. Még lehet belőlük komoly cég - akkor persze nyilván meg is drágulnak, mint a Huawei.
Ma este a lettek meg kell verjék a kazahokat - vagy legalább döntetlen kell.
Üdv, Robi
|
|