Pluszban felmerült kérdések

andrasfly Post time 2015-11-26 03:42:13 | Show all posts  Close [Copy link]
21 5154
Author: andrasfly

Pluszban felmerült kérdések

Close [Copy link]

0

threads

5

61

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
61
Post time 2015-11-21 19:45:04 | Show all posts
Sziasztok!

Segítséget szeretnénk kérni!
Vásároltam egy emax minit és sajnos nem működik benne a Vodafoneos sim kártyáink közül egyik sem. A telefon érzékeli, hogy benne van a sim, viszont csak 2 darab 2G-s hálózatot lát. Egy Vodafone HU 2G(ismeretlen) és egy Telekom HU 2G(letiltott) hálózatot, de nem tud regisztrálni a hálózatra. Esetleg van ötletetek, hogy mivel lehetne orvosolni ezt a problémát? Ha nem tudtok rá megoldást azt is jelezzétek kérlek, mert akkor minél előbb intézném a telefon visszaküldését, mielőtt még kifutnék az időből. A válaszokat előre is köszönöm.
Post time 2015-11-22 04:55:00 | Show all posts
Elvileg hétfőn én is kapok egy ilyen telefont, akkor meg fogom nézni. Szintén vodás az egész család, de a többi szolgáltatóhoz is vannak tesztkártyáim. Addig is megpróbálhatod manuálisan kiválasztani a szolgáltatót az automatikus helyett.

0

threads

5

61

credits

Senior Member

credits
61
Post time 2015-11-22 23:38:12 | Show all posts
Manuálisan próbáltam, de a fentebb említett hálózaton kívül semmilyen más opciót nem dobott be.
Post time 2015-11-23 04:44:52 | Show all posts
És rendes, új micro SIM kártyák, vagy régi, normál méretűekből lettek kivágva?

0

threads

5

61

credits

Senior Member

credits
61
Post time 2015-11-23 20:15:53 | Show all posts
Igen, egy hónapja vettem őket a Vodánál. Az UMI Hammer és az UMI Iron készülékekben működnek normálisan.
Post time 2015-11-24 05:55:48 | Show all posts
janoba replied at 2015-11-23 20:15
Igen, egy hónapja vettem őket a Vodánál. Az UMI Hammer és az UMI Iron készülékekben működn ...

Megjött nekem is az emax mini és minden szolgáltatóval hibátlanul működik, az eredeti szoftverrel és a frissítéssel is. Amikor megpróbáltam recoverybe bootolni, nálam is téglásodott a telefon, úgyhogy telepítenem kellett az Unbrick kites frissítést. Neked is azt javaslom, hátha megoldja a problémádat. Megtalálod a ROM szekcióban. A telefont úgy kell downloader üzuemmódba rakni, hogy először kikapcsolt állapotban USB-re csatlakoztatod, majd azonnal lenyomod együtt a hangerő fel, le és a power gombot és úgy tartod őket lenyomva, amíg megjelenik a figyelmeztető képernyő. Ott a hangerő fel gomb hosszú nyomva tartásával tudsz belépni a downloader ódba.
Post time 2015-11-25 14:15:56 | Show all posts
Nos, közben kiderült, hogy ezt a hibát az okozza, ha a TCL M3G gyári firmware kerül a telefonra. Utána hiába kerül vissza a UMI szoftver, ez a hiba megmarad. Tehát ha hozzád újonnan így érkezett a telefon, az mondjuk eléggé érdekes. Ma fogok dolgozni rajta, hogy megoldjam, de még kétséges, hogy sikerül-e.

0

threads

5

61

credits

Senior Member

credits
61
Post time 2015-11-25 18:29:59 | Show all posts
Rendben, köszi. Azt még megvárom, és ha nem sikerül akkor kénytelen vagyok visszaküldeni a telefont.
Post time 2015-11-25 22:36:40 | Show all posts
janoba replied at 2015-11-25 18:29
Rendben, köszi. Azt még megvárom, és ha nem sikerül akkor kénytelen vagyok visszaküldeni a te ...

Sikerült megoldanom. Most dolgozom a legegyszerűbb helyreállítási mód megoldásán, de meglesz ez. Ha még nem tetted volna, telepítsd fel a twrp recoveryt. A ROM szekcióban megtalálod a fájlt és a leírást.
Post time 2015-11-26 03:42:13 | Show all posts
Sajnos generális megoldás nem lesz, mert túl sok időt igényelne a kidolgozásához ahhoz képest, hogy mennyire ritkán lenne rá szükség. Töltsd le ezt a biztonsági mentést: umi_emax_mini_TWRP_ESF_backup.rar
Tömörítsd ki, másold rá a telefon memóriájára és a twrp recoveryben a Restore opciót választva választd ki ezt a csomagot és futtasd le a helyreállítást. Utána lehet újraindítani a telefont és kiderül, hogy használt-e.
123Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list