Umi Emax mini probléma

Ryld Post time 2016-4-21 03:23:22 | Show all posts  Close [Copy link]
1 1492
View: 1492|Reply: 1

Umi Emax mini probléma

Close [Copy link]

2

threads

2

23

credits

New Member

Rank: 1

credits
23
Post time 2016-4-20 04:25:25 | Show all posts |Read mode
Sziasztok!

A problémám a következő lenne, hogy sajnos itthon voltam mikor a zsebemből kicsúszott a mobilom és bele egy szép kis vízbe ami jól el is lepte a mobilomat (vasárnap kora este). gyorsan szétszedtük, aksit kivettük, zárazra töröltük és ma estig (kedd) száradni hagytuk magától.

A gondom az lenne hogy:
- A külső hangszóróm (kihangosításkor, zene hallgatásnál ami szól) meghalt és a mikrofonom is. szal ha hívnak látni látom felveszem és hallom mit mondanak. Hol tudom megjavítatni? Januárban kaptam a páromtól szülinapomra ezt a mobilt. Azóta szívemhez nőtt a"drájgaszág"
- Amúgy az akkuval is voltak gondok január óta néha pl játszok rajta és elkezd 10 perc után 47fokra felmenni az aksi hőmérséklete.
- néha azt is észre vettem január óta, hogy nem igazán érzékeli rendesen amikor írok valakinek pl leutük egy betőt és ne érzékeli vagy ha törölni szeretném akkor se. ez mitől lehet?
- A tesómmal akkor egyszerre kaptuk a mobilokat(fehér, fekete csak hogy nekeveredjünk össze). Neki van rajta gyárilag magyat nyelv, nekem meg nincsen, és csak angol progi van (kicsit idegesít is).

Ezekre tudnátok valami megoldást találni? Hova vihetném szervízeltetni? Vegyek inkább egy új mobilt mert sok lesz a javíttatása?

Köszönöm a segítségeteket.
Post time 2016-4-21 03:23:22 | Show all posts
Szia!

- Ha nem lett szétszedve a telefon, akkor egyáltalán nem biztos, hogy teljesen kiszáradt. Pl. még mindig víz lehet a mikrofonban és  hangszóróban. Lehet, hogy elég lenne csak megtisztítani az alsó panel szalagkábelének a csatlakozóját, mert oxidréteg alakulhatott ki rajta. Szükség esetén ITT kapható cserealkatrész.
- A 47 fok terhelés mellett normálisnak tűnik.
- A környezeti hőmérséklet és páratartalom változása függvényében pontatlanná válhat az érintőpanel. Esetleg érdemes lenne kipróbálni egy másik billentyűzetet a gyári helyett.
- A tesó telefonján újabb szoftververzió van. Csak a legelső változat nem tartalmazott magyar nyelvet. Azt én magyarítottam, de már nincs rá szükség. A legfrissebb verziót letöltheted innen: http://community.umidigi.com/for ... peid%26typeid%3D104

Szakszervizt sajnos nem találsz Magyarországon (máshol se nagyon), így legfeljebb egy általános szerviz jöhet szóba, amit google-lel találhatsz a környékeden. Az árat ők tudják megmondani, de az alkatrészt biztosan neked kell beszerezned, amennyiben szükség van rá.

Üdv: Bence
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list