UMI HAMMER S

Yag Post time 2015-12-13 23:09:30 | Show all posts  Close [Copy link]
14 4145
View: 4145|Reply: 14

UMI HAMMER S

Close [Copy link]

1

threads

2

22

credits

New Member

Rank: 1

credits
22
Post time 2015-11-18 09:31:06 | Show all posts |Read mode
Edited by Yag at 2015-11-22 00:39 \n\nSziasztok!

Örülök, hogy megtaláltam ezt a magyar nyelvű szekciót mivel így talán közelebb kerülök pár anomália és fejben helyre teendő kérdés megválaszolására a címben szereplő készülékkel kapcsolatban. Mindenközben respect a topik moderátornak, hogy szán ránk időt és energiát hogy a Márka népszerűsödjön vagy legalábbis a márkát pártoló tulajdonosait megtartsa.

Először is szeretném leszögezni, hogy ez a UMI Hammer S egy kellemes meglepetés számomra. Nem tudom milyen volt az első széria Hammer ( egy apró szösszenetből már tudom hogy olyan, hogy a gyártását be is fejezték) de gondolom pár darab gazdára lelt.

Tetszik, hogy van support a neten, saját web oldal, a reklámokban fellelhető, hogy több ROM is alkalmazható hogy saját ROOT programmal könnyen rootolhatóak a készülékek és hasonló nyalánkságok. A nagyobb részét a leírtaknak weboldalon meg is találtam és örülök, hogy működik a közösség is. Remélem ezzel egyre bővülő felhasználó tábort üdözölhetünk.

Két hete nyúzok egy fehér Hammer S-t ( CooliCool-ról rendeltem EU WH) de kicsit árvának érzem magam mivel a magyar fórumokon semmit nem lehet találni róla. Kicsit olyan mintha senki másnak nem lenne ilyen készüléke csak nekem. Ez persze nem zavar de megnehezíti a tapasztalat cserét amit viszont hiányolok lévén, hogy saját tapasztalataim általában jók de pár dologban vegyesek a készülékkel kapcsolatban.

Készülék:
Nagyon tetszik az anyag használata a mérete a felszereltsége és a működése. Kézreáll, nem túl nagy, hiába 5,5" a RAM/ROM is elegendő számomra, nem akad ha folyamatosan használom, teszi a dolgát ahogy vártam. Külön örülök az Infra portnak ami egyike azoknak a tulajdonságoknak ami miatt megvettem a készüléket. És valóban működik távkapcsolóként !!!!
A másik az ujjlenyomat scenner. Teszi a dolgát és kényelmessé teszi a használatot. Két ujj egy mozdulat és nyitva a telefon. Igaz olyan biztonsági szintet ad a telefonnak ami jelenleg nem indokolt lévén hogy olyan közegben mozgok ahol senki nem tudja piszkálni így a benne lévő adatokat sem macerálja senki de jó érzés biztonságban tudni ami benne van.

ROM-ok.
Kérdés : Fórumon találtam egy ROMot. Hammer S v3.01 ROM
Ezt a telefon is frissítette. Ez az egy ROM van jelenleg hozzá ? Fejlesztés van rá , várható újabb ROM ?
Várható hogy esetleg késöbb a reklámban szereplő MIUI vagy CM11 hez hozzá lehet jutni ?

APPlikációk.
Találtam olyan APPokat amiket nem tudok feltelepíteni, viszont régebben használtam őket android alatt. Ez a ROM hibája vagy más helyen kell keresnem a megoldást ?
Azt írja ki a Play Áruházban, hogy a készülékkel nem kompatibilis. Kétlem mivel 5.1 droid alatt már egy korábbi telefonon használtam a programot.

Köszönöm a türelmet a végig olvasáshoz és köszönöm a válaszokat.
Ave.
Yag.

Post time 2015-11-25 06:44:01 | Show all posts
Szia Yag!

Üdvözöllek a fórumon és elnézést, hogy csak most reagálok. elvileg van itt több moderátor is, de effektív munkát sajnos csak én végzek már vagy két hónapja. Az összes poszt 10 százalékát én írtam, így kissé el vagyok havazva.
A Rootjoy-jal le tudsz tölteni és telepíteni custom ROM-okat. A legfrissebb verziót itt találod: ROOTJOY_1.0.4.16516_Setup.rar
Egyelőre kétféle van, MIUI és CM sajnos nincs.
A kompatibilitási problémán segíthet, ha telepíted a GAPPS-et valamelyik kisebb csomaggal. itt nézd meg: opengapps.org ARM64, 5.1 Android és pico és mini között valamelyik csomag lesz jó neked. Ha Rootjoy-jal telepítesz egy ROM-ot, az telepít egy custom recoveryt is a telefonra. Az remélhetőleg tudja installálni a GAPPS-et, a gyári recovery nem.
Egyébként minden UMI telefon gyárilag rootolt, a Rootjoy is csak akkor működik, ha van root.

Üdv: Bence

0

threads

7

105

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
105
Post time 2015-11-28 23:28:03 | Show all posts
Szia Bence!
Lehet erre telepíteni frissítést adatvesztés nélkül is?
Látom hogy van újabb verzió a romból, de az OTA nem látja..
Post time 2015-11-29 04:07:02 | Show all posts
Szia!

Ha már van Rootjoy recovery a telefonon, akkor megoldható, hogy a windowsos Rootjoy-jal csak letöltöd a frissítést, de nem indítod el onnan a telepítést, hanem rámásolod a telefonra, elindítod recoveryben és onnan indítod a telepítést. Így el tudod dönteni, hogy a végén törölje-e a data partíciót vagy nem. Úgy tudom, hogy OTA frissítés nem lesz a Hammer S-hez, csak Rootjoyon keresztüli.

0

threads

7

105

credits

Senior Member

credits
105
Post time 2015-11-29 13:22:39 | Show all posts
oké ezt nem ismerem.. leírnád pontosan mit kell telepíteni és hova? köszi

0

threads

7

105

credits

Senior Member

credits
105
Post time 2015-11-29 13:23:37 | Show all posts
....dupla..

Reply

Use magic Report

Post time 2015-11-30 05:12:38 | Show all posts
A Rootjoy recoveryt a Rootjoy alkalmazás telepíti az első ROM frissítéskor. Első alkalommal tehát nem lehet elkerülni a gyári állapot visszaállítását. Recoverybe egyébként úgy lehet bootolni, hogy lenyomva tartod a hangerő fel gombot, miközben bekapcsolod a telefont.

1

threads

2

22

credits

New Member

Rank: 1

credits
22
 Author| Post time 2015-12-1 02:58:41 | Show all posts
Szia Bence!

Köszönöm a választ, és értve elfoglaltságod még egy adag respecttel, meghajlással adózom neked.
Tehát ha gyárilag rootolt a telefon akkor ha jól értem, a rootyojt is simán lehet upgradelni mint egy sima pc-s programot. Látom két rom is lett hirtelen, egy full android és egy WP8as.
Most jönnek a tanuló kérdések.
Most van a telón egy gyári 5.1 android. Ominózus Hammer s v3.01
Ezt gondolom le kell menteni biztonságiba mielött egy másikat fel akarnék tenni.
Vagy felesleges mivel a rootyoj programon keresztül a weben lévő v3.01et vissza tudom majd tenni mivel azok megvannak installban a serveren vagy akár a gépemen is.
Ha felteszem a WP8as romot,  akkor az effektive  windowsos üzemmódban működik ami azzal jár, hogy csak a win saját appjait fogom tudni telepiteni a telefonra?
Ezek a custom romok mennyiben segítik a telefont? Gyorsabban fog működni, vagy kevesebbet fog fogyasztani, vagy a kamerája szebb képeket fog készíteni,  vagy a van új a másként fog időzíteni fényképezéskor? Esetleg az akkumlátor idő megnövekszik,  tovább fogja bírni, mondjuk a három órás képernyő idő helyett négyet produkál?
Ha még sek tetszik akkor egyszerüen visszaállítom eredeti állapotra,  gyári beállitások pl. Vagy ha feltettem egy  custom romot az onnantól kezdve maga lesz a gyári alap beállítás?
Bocs ha evidens kérdést tettem volna fel,  de nekem még új minden ilyen jellegű próbálkozás.
Köszi.
Yag.

0

threads

7

105

credits

Senior Member

credits
105
Post time 2015-12-12 14:34:22 | Show all posts
Az itt található 3 Hammer S romnál csak a launcher a különbség, vagy van valami más is?

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
591
Post time 2015-12-13 23:09:30 | Show all posts
Yag replied at 2015-12-1 02:58
Szia Bence!

Köszönöm a választ, és értve elfoglaltságod még egy adag respecttel, meghajlás ...

Szia Yag!

Látom elég régi a kérdésed, de hátha még aktuális, próbálok válaszolni. Egyúttal jótanács: érdemes a célszemély hozzászólására válaszként írni a hozzászólásodat, mert azt kijelzi a célszemély profiljában a fórummotor, ám a "levegőbe" írt hozzászólásodat csak akkor látja a címzett, ha újra erre téved olvasgatni. Te most az enyémről ugyebár látni fogod a figyelmeztetést a profilodnál, mert közvetlen a hozzászólásodra válaszolok.

Na szóval.
- A Rootjoy upgrade-je nem hiszem, hogy függ a telefontól, az csak attól függ, hogy van-e hozzá frissítés, és ha van, akkor elindításkor elvileg megvizsgálja, érzékeli, és felajánlja az update-et - mint bármely más windows-os program.
- A lecserélendő ROM biztonsági mentése rootolás előtt mindig hasznos lehet, mert egy biztonsági hátteret ad, ha rootolás közben valami hiba adódna. Bizonyos hibák esetén ugyanis a Rootjoy nem ismeri fel a telefonodat, ílyen esetben recovery-ből tudsz újabb ROM-ot telepíteni vagy régit visszatelepíteni. Valamint némelyik Rootjoy által telepíthető ROM úgy van beállítva, hogy felülírásvédelem van rajta beállítva, amely beállítást meg kell szüntetni, hogy a Rootjoy újra felismerje.
- Az a "WP8-as" ROM csak a felhasználói felületét tekintve "WP8-as", egyébként természetesen ugyanolyan Android mint a többi.
- A custom ROM-ok például mindabban segíthetik a telefont, amiket felsoroltál, ha úgy vannak megtervezve, de ezekben akár gátolhatják is, ha kevéssé sikerült ROM-ok, vagy ha a tervezője más paramétereket kívánt előnyben részesíteni - például a teljesítményt az akkuidő rovására. Jellemzően a custom ROM-ok elsősorban a funkcióbővítés végett készülnek, és csak mellékesen egyéb célokból, mint az általad soroltak, vagy a felület átszabása, ilyesmik. Mindig egyedileg kell utánanézni, hogy az adott konkrét főzött ROM-tól mit várhatsz pro és kontra. És egyébként is érdemes utánanézni megfelelő fórumokon, hogy a ROM-olgatás hogyan zajlik, milyen következményei vannak-lehetnek, milyen problémák merülhetnek fel, azokat hogyan lehet-vagy nem lehet kivédeni.
- "Ha még sek tetszik akkor egyszerüen visszaállítom eredeti állapotra,  gyári beállitások pl. Vagy ha feltettem egy  custom romot az onnantól kezdve maga lesz a gyári alap beállítás?"  Ez így egy elég értelmezhetetlen kérdés, bár sejthető hogy mit akarsz megtudni vele. ROM-okat lehet cserélgetni, de verziószámot visszaléptetni általában nem lehet. Tehát ha olyan custom ROM-ot telepítesz, amelyik firssebb Android verziójú mint a gyári, akkor általában nem tudsz már visszaállni a régebbi verziójú gyárira. Tehát általában akkor tudsz visszaállni a gyárira, ha a custom ROM ugyanolyan Android verziószámú mint a gyári.
Vannak a ROMcserére olyan módszerek, amelyekkel többé-kevésbé meg lehet őrizni az előző ROM beállításait, de ez nem hasznos, működési problémákat okozhatnak ütközések. A ROM-ok szeretik, ha tisztán, nulláról indulva telepíted őket, és nulláról indulva lakod be őket.

Üdv, Robi
12Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list