Vegyes témájú topik

robertgida Post time 2015-10-22 12:45:37 | Show all posts  Close [Copy link]
26 5775
View: 5775|Reply: 26

Vegyes témájú topik

Close [Copy link]

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
591
Post time 2015-10-20 00:31:34 | Show all posts |Read mode
Kedves magyar (vagy nem magyar, de magyarul tudó) UMI-társak!
Javasoljuk, hogy ha olyan ÚJ témával érkeztek ide a magyar nyelvű fórumba, amely megér egy topiknyitást, akkor bátran nyissatok a témának új topikot. Ha pedig úgy gondoljátok, hogy nem ér meg az ÚJ téma egy külön topikot, vagy esetleg nincs jogosultságotok új topikot létrehozni, vagy nem találjátok az új topik létrehozásának módját, akkor érdemes ebbe a topikba írni, itt mostantól akkor bármely téma elfér. Illetve, ha ez a topik esetleg felfut egy kicsit, akkor kérdezés előtt nyilván érdemes lesz végigolvasni, hátha benne van már a válasz a kérdésetekre.

Üdv, Robi

0

threads

13

45

credits

New Member

Rank: 1

credits
45
Post time 2015-11-11 07:18:21 | Show all posts
robertgida replied at 2015-10-20 02:27
Edited by robertgida at 2015-10-21 00:57 \n\n

Szia Bencebacsi és Robertgida! Ma megjött az Umi emaxra a olcsóbbik (47dolcsis)Tcl M2m kijelző.Ránézére pont ugyanaz a méret mint az emaxom.Megpróbálom egy telefonoshoz elvinni kicseréltetni,ha nem vállalnák, mivel az umi nem annyira ismert, akkor legvégső esetben bence tudnál segíteni a kijelző cserében?A vámon tényleg nem fogták meg, mivel nagyon könnyű volt és simán átjött.
köszi a figyelmet

Post time 2015-11-12 01:04:54 | Show all posts
robertgida replied at 2015-11-11 18:36
Hajrá, szurkolva várom a fejleményeket!

Hová tűnt ennek az üzenetnek az eredetije? Érdekelne az eredmény.

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

credits
591
 Author| Post time 2015-10-20 02:27:53 | Show all posts
Edited by robertgida at 2015-10-21 00:57 \n\n

Gondoltam, átemelek ide két, korábban rossz helyre, nem a témához illő topikba tévedt témát, legyen meg itt egyben, hátha valakinek még érdekes-hasznos lesz.

Az első téma:
Kijelzőtörés

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Csocso

Sziasztok!
Örülök, hogy találtam magyar Umi Emax tulajokat itt a oldalon!
Van egy-két gondom, remélem tud valamelyikötök segíteni a dologban.
Nagyon meg voltam elégedve a készülékkel, két hónap után a zsebembe hordva megreped a kijelzője,a repedést követően az érintőképernyőre semmire sem reagál, a telefon működik az oldalsó gomb megnyomása után, de az érintőkijelző nem működik.Egy telefonos ismerősöm mondta, hogy jó lenne kideríteni, hogy a érintőfelület(ami repedt) különálló-e a led kijelzővel, vagy egyben van, mert akkor úgy kell utánarendelni.
Gondolom ilyenre a garancia nem terjed ki, ha repedt a kijelző felszíne, vagy megpróbáljam , hátha kiterjed a garancia.Vagy lehet szerintetek valamilyen kedvezményt kérni, ha kijelzőt, netán egy készüléket rendelek?
A készüléket a minideal.net-en rendeltem, ahol nem igen árulnak umi emax kijelzőt,az aliexpress-en találtam eddig, de elég borsos áron(79dolcsiért).
Sajnálom a telefont, mivel két hónap alatt a szívemhez nőtt,tette a dolgát.
Magyarországon tudtok mobilszervizt, aki tud umit szerelni?
Köszi előre is a segítséget

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

bencebacsi

Szia!

Sajnos ez egy OGS (One Glass Solution) kijelző, tehát ahogy a névből sejthető is, egyben van az érintőpanel az LCD-vel, nem lehet külön cserélni.
Elvileg ugyanaz a kijelzője, mint a TCL M2M-nek (ugyanaz a telefon, csak a kamera és a rádió más), ami viszont lényegesen olcsóbban beszerezhető. Aliexpress
Abban biztos vagyok, hogy nincs UMI márkaszervíz Magyarországon, garancia meg ilyesmire persze nem vonatkozik, úgyhogy kénytelen leszel magad beszerezni az alkatrsézt és keresni egy általános szervízt. Esetleg elhozhatod/küldheted nekem is. 7 évig foglalkozam kínai mobilok szervizelésével (is), bár nem az a tanult szakmám.
Remélem, tudtam segíteni, és köszi, hogy benéztél ide.

Üdv: Bence

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Csocso

Köszönöm  a gyors választ Bence, sajnálattal hallom, hogy esély sincs a garanciára....azért furcsa, hogy a készülék működik, csak az érintésre nem reagál.......  amikor a készüléket rendeltem,akkor már TCL M2M fóliát rendeltem, mivel rájöttem, hogy ugyanaz a készülék méretekkel rendelkezik...
Megnézem mindenképp az aliexpressen a kínálatot..
Az Umi kijelző eléggé törékenynek tűnik, mivel még le sem esett, hanem csak a zsebemben repedt meg..biztos nem gorilla glass üvegből van...
Egy ilyen kicserélési művelet mennyibe fáj az embernek, ha ezt megkérdezhetem, és hova kéne vinni a javításhoz?
Fontos, hogy ezek alapján dönteném el, hogy inkább újat rendeljek, mivel már láttam 148 dollárért is

bencebacsi

Nem, a kijelzőüveg típusa nincs meghatározva a specifikációkban, úgyhogy biztosan nem gorilla, érződik is, hogy vékonyabb. Egyébként persze egy próbát megér, hogy írsz az eladónak, hátha.
Ha viszel alkatrészt, akkor kb. 5.000 ft-os szervízdíjra lehet számítani (vagy amennyit nem szégyellnek), de lehetnek helyek, ahol nem merik elvállalni egy ismeretlen eszköz javítását. Rám csak végső megoldásként gondolj! Én nem kérek érte pénzt, de felelősséget sem tudok vállalni, ha valami baj történne. Ennek ugyan nagyon kicsi a valószínűsége (csak a kiszerelésnél sérülhet a kijelző, de a régi úgyis megy a kukába), de kizárni azért nem lehet. Egyébként Kamaraerdő, XI. ker.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Csocso

Szia Bence, sikerült körülnéznem és két variációt találtam:
1.-TCL M2M kijelző -48dollár (FHD kijelző 401 PPI) -hátrány lehet vám viszont FHD
2.-TCL M2U kijelző -33dollár (HD kijelző ppi-t nem találtam)-előnye nincs vám
Ezek természetesen jóval olcsóbbak az UMI 80 dolláros árához képest, csak jó legyen bele
Szted mennyire látszódik a HD és FHD közti különbség?És egy jó fólia védi valamennyire a törés ellen?
Van egy ismerősömnek az ismerőse telefon szerelő, így megkérdezem mennyiért vállalná, viszont találtam egy videót az Emax szétszereléséről, de az összerakása nincs benne -belegondoltam mi lenne ha nekiállnék én magam, de ezen még azért gondolkodok...
Köszi előre is a válaszod

bencebacsi  

Szia!

Az a HD kijező biztos, hogy nem lesz jó ehhez a telefonhoz. Vószínűleg elrontotta az eladó a hirdetést. Azt is nézzed, hogy hány értékelése van. Az teljesen valószínűtlen, hogy egy ilyen küldeményt megfognának a vámon, függetlenül az értékétől.

Csocso  

Köszönöm, akkor maradok a TCL M2M mellett.(A vásárlás előtt megvárom a minideal válaszát)
Egy probléma még felmerült: a számítógépemre jó lenne letölteni az Umi adatait(képek+videók)-ezt valamilyen módon megoldható?Érzékeli a telefont, de mögötte egy fájl sem jelenik meg.
Remélem van megoldás erre is
szép napot

bencebacsi

Ha az android betöltődik, akkor a windowsnak automatikusan látnia kellene a telefon, mint MTP eszközt. Esetleg próbáld meg egy másik USB kábellel.

Neked is.

bencebacsi
30#

Jó hír: Egy felhasználó jelezte ma, hogy megjött neki a TCL M2M kijelző és tökéletesen működik az eMAX-szel, úgyhogy nyugodtan megrendelheted.

-.-.-.-.-.-.-.-..-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Csocso
31#
Ez elég jó hír,valószínűleg az lesz, mivel felvettem az eladóval a kapcsolatot, és nincs garancia ha megrepedt a kijelző.Felajánlották hogy saját költségen elpostázhatom nekik a telefont és megjavítják, persze nem ingyen -ez a minideal.net oldal.(mennyi lenne a javítás még nem kaptam választ)
Kijelző csere egyik ismerősömnél megérdeklődve 4500-5000 körül lesz...
Kijelzőcserével a telefon adatai nem vesznek el ugye jól gondolom?

Robertgida

Szia!
Nem vesznek el az adatok.
Akár kiküldve javíttatod meg, akár alkatrészt megrendelve itthon, mindenképpen érdemes rá edzettüveget tetetni vagy rendelni, egyrészt mert az amúgy is jó dolog, másrészt elég széles határig fel szokta venni az ilyen töréses, repedéses sérüléseket, így általában csak az edzettüveg károsodik, nem a készülék üvege. Ezt azért is mondom sandán, célzatosan mert én például rendelnék edzettüveget az eMAX-emre, csak nem tudok, mert nincs bankszámlám se, nemhogy pay-pal és hasonlók.

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

credits
591
 Author| Post time 2015-10-20 02:34:06 | Show all posts
Edited by robertgida at 2015-10-21 00:59 \n\n

A másodiik, rossz topikba tévedt téma:
Leejtés utáni navigációs gomb és mikrofon problémák.

ThEYeTi

Üdvözletem!
A következő a problémám: 2 napja leejtettem a telefonom.Nem esett nagyot, nem is látok rajta sérülést.Órákkal később is még gond nélkül használtam.Mikor hazaértem , akkor vettem észre , hogy egy navigációs gomb sem világít, és nem is érzékelik az érintést.Itt megjegyzem, hogy a középső gomb eredetileg sem világított, és egy hónapja a baloldali is elsötétült.Telefonálni sem tudok, mert nem hallanak a túloldalon.
Gyanítom, hogy az esés miatt hülyéskedik, csak az a fura, hogy a probléma órákkal később jelentkezett.
Mitévő legyek most ?

robertgida

Szia!
Ha a telefonálási gond nem oldódik meg (akár több) újraindítás után, akkor nyilván nem véletlen az egybeesés, és az esés okozott hardveres bajt. A navigációs gomb esetében pedig eleve nyilván erről van szó. Lehet szervizeltetni. Persze egy-két napot kivárhatsz, sűrű próbálkozások mellett, hátha valami megjavul. Sose lehessen tudni.

ThEYeTi

Értem, köszönöm.Már vagy ezerszer újraindítottam, és kapott egy hard resetet is , de változatlan a dolog.Legalább fülessel tudok telefonálni.
Hova érdemes vinni? Budapesten elsősorban. Nem kellett még szervizeltetni egy telefonomat sem ,szóval nem vagyok jártas ebben a témában.

bencebacsi

Szervusz!

A legtöbb mobiltelefon alaplapja (nem írtál konkrét típust) a készülék felső részén helyezkedik el, az alul lévő elektronikát pedig egy úgynevezett flex-kábel köti össze vele. Valószínűleg ennek az alapai csatlakozója mozdult el már korábban, végül pedig az esés "segítségével" teljesen lejött. Ha tényleg csak ez a helyzet, akkor pár perc alatt meg tudják javítani és nem igényli új alkatrséz beszerzését. Természetesen, így látatlanban nem tudom határozottan állítani, hogy ez a baja. Szervízt legjobb, ha a környékeden keresel, de például próbálkozhatsz velük is: perfectgsm.hu

ThEYeTi  

Egy Zero a páciens, ami jelen esetben nem túl előnyös.Gondolom, nem éppen olyan könnyű szétszedni, összerakni .
Viszont lenni itt még más is. Egy ideje már nehezen fókuszál a hátsó kamera.Alaposabban szemügyre véve, látszik, hogy poros a lencse belülről.Ezzel tudnak valamit kezdeni a szervizben ?
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ !

bencebacsi  

Igen, ez sajnos gyakran jelzett probléma a Zeronál. Ha már szét tudják szedni, akkor a kameraborítás megtisztítása is megoldható. Sajnos ennél a típusnál a hátlap eltávolítása tényleg nem könnyű anélkül, hogy összetörne. Beszámolók szerint egy damilszál segítségével megoldható. Nálam nem járt még Zero.
Egyébként nagyon szívesen, csak legközelebb nyugodtan nyiss egy új topicot, mert ez itt az üdvözlés.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.

ThEYeTi  

Okés-okés . Azt hittem, jöhet ide ömlesztve minden.

0

threads

13

45

credits

New Member

credits
45
Post time 2015-10-21 02:32:29 | Show all posts
Szia Robertgida, milyen edzett üvegre gondolsz?
Én rendeltem ilyet még az emax-hoz  (mivel rájöttem hogy a TCL ugyanaz a méret) , csak sajnos nem raktam rá:
http://www.aliexpress.com/item/T ... lm/32348929970.html
Rendelésben tudok segíteni,csak beszéljük meg milyen edzett üvegre gondolsz és az is kérdés hogy mennyibe kerül

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

credits
591
 Author| Post time 2015-10-21 04:00:05 | Show all posts
Csocso replied at 2015-10-21 02:32
Szia Robertgida, milyen edzett üvegre gondolsz?
Én rendeltem ilyet még az emax-hoz  (mivel rájö ...

Szia, nem tudom, gyártanak-e többfélét az eMAX-hez (és az ugyanilyen TCL/Alcatelekhez), gondolom a UMI neve alatt futó típust is a TCL gyártja - de nem tudom, csak gondolom. Mindenesetre a manapság szokásos 9h keménységű, ami nem hamisítvány, hanem valódi...  - bármely néven jó lenne. Például az általad linkelt is nyilván jó lenne, megfelelő ára van a szállítási díjjal együtt. Lényeg tehát, hogy az eMAX-hez megfelelő, nem hamisítvány, 9h keménységű edzettüveg, 1500 Ft körül megérné nekem.
Jut eszembe, közben megkérdezem Bencét is, hátha tud hazai forrást, mégiscsak telefonkereskedő (volt).

Bizony, kár, hogy nem raktad rá, lehet hogy megvédte volna a repedéstől.

0

threads

13

45

credits

New Member

credits
45
Post time 2015-10-21 04:30:35 | Show all posts
Méretileg a TCL fólia is passzol, viszont az első kamera résznél is van fólia, ezért nem tettem fel, tehát lehet az umi emaxra való lenne ideális.
Emax-hoz ezt találtam,itt van olyan vásárló, aki lefotózta a megérkezett arany csomagolásban a fóliát:
http://www.aliexpress.com/item/H ... st/32384464095.html
Arra én is rájöttem hogy a menüje az alcatelÍgy amikor nem volt használható az umi, így alcateleket kezdtem nézni, de miután kiderült a kijelző csere lehetősége, így maradok az umi mellet

Utólag bánom, hogy nem raktam rá a fóliát a telóra, így még most is működne

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

credits
591
 Author| Post time 2015-10-21 18:03:00 | Show all posts
Csocso replied at 2015-10-21 04:30
Méretileg a TCL fólia is passzol, viszont az első kamera résznél is van fólia, ezért nem tett ...

Köszi a választ. Ez esetben persze olyan érdekelne, ami minden téren, tehát kivágásilag is passzol az eMAX-hez.
Ha rendelsz alkatrészt, és efféle értelmes áron egyúttal  rendelnél nekem edzettüveget az eMAX-re, akkor megköszönném, és neked kifizetném megfelelő pénznemben.

0

threads

13

45

credits

New Member

credits
45
Post time 2015-10-22 05:31:15 | Show all posts
ok,valószínű, hogy fogok rendelni magamnak egyet, így akkor neked is Majd írok amikor rendeltem, persze elsősorban most a kijelzőt rendelem meg, mivel nem működik a telóm

3

threads

68

591

credits

Diamond Member

credits
591
 Author| Post time 2015-10-22 12:45:37 | Show all posts
Csocso replied at 2015-10-22 05:31
ok,valószínű, hogy fogok rendelni magamnak egyet, így akkor neked is Majd írok amikor rendelt ...

Köszi szépen.  
123Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list