UMIDIGI Z Pro V3.01_20170408 ROM - SPFT + OTA release

bencebacsi Post time 2017-4-20 08:43:26 | Show all posts [Copy link]
135 21132
Author: bencebacsi

UMIDIGI Z Pro V3.01_20170408 ROM - SPFT + OTA release

[Copy link]

0

threads

7

posts

37

credits

New Member

Rank: 1

credits
37
Post time 2017-4-19 00:43:37 | Show all posts
Hi all,

I live in Italy and my operator is H3G Italy.
I have found that the phone with latest fw installed locks to 4G signal only if it is very strong (3-4 bars), otherwise goes to 3G.
Even chosing "4G preferred" seems to give same problem.
I have tried to use mtk engineering to lock the signal to 4G but after that it locks just to 3G.
I am sure the 4G signal is present because if i put my SIM to another phone i get 4G.

Do anyone have similar problem and maybe is there any fix for this?

6

threads

51

posts

393

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
393
Post time 2017-4-19 03:06:39 | Show all posts
pieklo replied at 2017-4-14 19:42
Edited by pieklo at 2017-4-14 19:43 \n\n
Thanks but i dont have TWRP on my phone so i cant use this ...

not required TWRP tool ...



0

threads

29

posts

197

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
197
Post time 2017-4-19 04:03:11 | Show all posts
Edited by banumbirr at 2017-4-19 04:04 \n\nHi again,
After a complete reinstallation to the latest firmware, the smartphone has definitely problems with the GPRS connection to the 3G/4G network.

You should know that my network Operator “FreeMobile” has its own 3G/4G antennas network. For the nor covered zones, it leases the antennas of another network Operator “Orange FR”. These antennas deliver only 3G.

My tests on the phone are: search for network operators and select mine (FreeMobile): the phone connects to the 4G/3G network, this with the status of GPRS "connected". After I select “Choose automatically -> it stay on “FreeMobile” and the 3G/4G data stay connected.
I went for a car drive. As long as I remain connected to the antennas of my operator, all is well, I receive data in 4G / 3G. I'm going to an area where I knew I going to connect to the antennas of the other Operator: Bingo!! The phone has changed antenna, connected to that of the other operator and I lost the Data connection!!! With the status of GPRS "disconnected". In this case, the phone display a "3G r" (like 3G Roaming??)

I think the problem is at this level: when you switch from FreeMobile antennas to those of OrangeFR, the Z Pro cannot reconnect the GPRS and remains at the status "Disconnected"
I talked about this problem with my operator support and they recognize that some phone brands have a problem at that level. These manufacturers are also the only ones able to correct their firmware.

0

threads

29

posts

197

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
197
Post time 2017-4-19 04:04:53 | Show all posts
Edited by banumbirr at 2017-4-19 04:06 \n\n
Then, I testedwith a SIM card from the OrangeFR operator (thanks to my mom ) The Z Pro never lost the 4G / 3G connection of the day.

I will report this problem to Umidigi support and hopefully they will be able to react and find a fix to their Firmware
 Author| Post time 2017-4-19 05:15:57 | Show all posts
banumbirr replied at 2017-4-19 04:04
Edited by banumbirr at 2017-4-19 04:06 \n\nThen, I testedwith a SIM card from the OrangeFR operator ...

Hi,
It's an issue related to the French FreeMobile only and affects virtually all UMi models. I don't know what's the case with all other Chinese brands but it seems to be a general issue related to MediaTek based smartphones. Since the UMIDIGI devs have no chance to test on and tweak the modem for that network, I'm afraid this issue will not be fixed.
 Author| Post time 2017-4-19 05:16:56 | Show all posts
ginozzo replied at 2017-4-19 00:43
Hi all,

I live in Italy and my operator is H3G Italy.

Hi,
I cannot confirm your issue. Please flash this ROM with SP Flash Tool in Firmware Upgrade mode.

1

threads

6

posts

44

credits

New Member

Rank: 1

credits
44
Post time 2017-4-19 08:21:50 | Show all posts
Hi,

I received this V3.01_20170408 update to my umidigi z pro by OTA. After this update VoLTE is not working, I can't make 4G voice calls using enhanced 4G. All other functions of sim are working fine.
Please release a new update resolving this issue or let me know how to fix it.

Country- India
Sim card - Jio 4G
Sim slot - 1

Regards,
Mukul

1

threads

36

posts

368

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
368
Post time 2017-4-19 15:34:14 | Show all posts
Edited by speedycvc at 2017-4-19 15:46 \n\n
ginozzo replied at 2017-4-19 00:42
Hi all,

I live in Italy and my operator is H3G Italy.

Same issue for me !
I am from france, I am using Bouygues Telecom op.
I know that 4G is working at home with good signal, I tested it on :
Samung S5  - 4G stable - average bandwtih 50 mbps
Elephone P8000 - 4G stable - average bandwtih 40 mbps
Elephone P9000 - 4G stable - average bandwtih 45 mbps
OUkitel K4000 - 4G stable - average bandwtih 50 mbps
Xiami note 4 - 4G stable - average bandwtih 55 mbps
On all those models : 4G have a really good signal with nice bandwith => 40/50 mbps average.
On Z pro... allways switching 3G / 4G and sometimes edge... - 4G NOT stable - average bandwtih 20/40 mbps
I desactive all baterry saving mods on rom.


Since last update network doens't work great: Did a full wipe cache + data + rom + dalvik + full re install with last rom => same issue


0

threads

29

posts

197

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
197
Post time 2017-4-19 17:46:28 | Show all posts
Edited by banumbirr at 2017-4-20 01:03 \n\n
bencebacsi replied at 2017-4-19 05:15
Hi,
It's an issue related to the French FreeMobile only and affects virtually all UMi models. I do ...

Thank for feedback.


Two questions:
  • Why it works withFW 20170321?
  • Is there any chance that it work better with nougat? (New modem?)

 Author| Post time 2017-4-20 08:43:26 | Show all posts
speedycvc replied at 2017-4-19 15:34
Edited by speedycvc at 2017-4-19 15:46 \n\n
Same issue for me !
I am from france, I am using Bouygu ...

Does "full reinstall" means flasing with SPFT in Firmware Upgrade mode?
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list