UMIDIGI Z Pro V3.01_20170408 ROM - SPFT + OTA release

bencebacsi Post time 2017-4-19 00:42:53 | Show all posts [Copy link]
135 21160
Author: bencebacsi

UMIDIGI Z Pro V3.01_20170408 ROM - SPFT + OTA release

[Copy link]
Post time 2017-4-17 06:27:55 | Show all posts
speedycvc replied at 2017-4-17 05:24
Edited by speedycvc at 2017-4-17 05:27 \n\nHi all
After OTA update with wifi:

So if previous firmware was better for you you can comeback to previous version.
Here you have SPFT updating procedure but please uncheck user data to be not losing pictures etc.
http://community.umidigi.com/thread-11-1-1.html
And here all available ROMs
http://community.umidigi.com/forum-150-1.html
 Author| Post time 2017-4-17 06:40:48 | Show all posts
Hi,
I'm referring to the last paragraph of the first post of this thread:
''Kind request from users:
Please report any kind of new issues you experience after installing this update only if you've already flashed this ROM with SP Flash Tool in Firmware Upgrade mode. In rare cases a FOTA update can cause more or less serious malfunctions but that means only the update process went wrong, not a badly developed ROM. An updated stock ROM, especially related to the basic functions will not cause any new issues but will solve some of the existing ones.''

6

threads

51

posts

393

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
393
Post time 2017-4-17 14:43:24 | Show all posts
Edited by prakasam at 2017-4-19 03:08 \n\n
- The phone was getting heat while charging.
any solution ....

1

threads

36

posts

368

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
368
Post time 2017-4-17 15:23:22 | Show all posts
bencebacsi replied at 2017-4-17 06:40
Hi,
I'm referring to the last paragraph of the first post of this thread:
''Kind request from users: ...

Sorry but I did post and forgot to say that I did by flashtool after seeing that I had issue with OTA.

I think to do a rollback to old firmware

0

threads

29

posts

197

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
197
Post time 2017-4-17 15:41:44 | Show all posts
speedycvc replied at 2017-4-17 05:24
Edited by speedycvc at 2017-4-17 05:27 \n\nHi all
After OTA update with wifi:

Hi,

I have the same issues !!

For the rotation problem, do following solution, it works fine for me:
1) open call dialer and type in *#*#3646633#*#*
2) You will be transferred to engineering mode - hardware testing - sensors - sensors calibration
3) clear calibration


I don't noticed problem with the Wfi.

But I have the same problem with the 3G/4G communication: for this all helps are welcome

I will try an complete flash from latest SPFT ROM

0

threads

29

posts

197

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
197
Post time 2017-4-17 17:26:10 | Show all posts
banumbirr replied at 2017-4-17 15:41
Hi,

I have the same issues !!

Hi,

some news: I flashed, with SPFT, the latest ROM (Upgrade Flash): will give you feedbqck in few hours  

1

threads

36

posts

368

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
368
Post time 2017-4-18 04:23:44 | Show all posts
Edited by speedycvc at 2017-4-18 15:42 \n\n Edited by speedycvc at 2017-4-18 15:39 \n\nOk thx, I ll take a look to engineer mod.
I have an apz to get mtk engineer shortcut

(edit) solution by mtk menu work.
I cleared all as you said:
gravity sensor and compass (magnetometer)
It work great !
Compass work properly and screen rotation too.


Thx !

The apz for mtk settings shorcut :
MTK engineering mode start

0

threads

11

posts

148

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
148
Post time 2017-4-18 19:02:39 | Show all posts
bencebacsi replied at 2017-4-16 04:43
I can't confirm your issue neither with the current, nor with any earlier versions, although there ...

Installed the last update with SP Flash Tool and now no issues.
Thanks.

0

threads

11

posts

148

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
148
Post time 2017-4-18 19:06:02 | Show all posts
Clean installation of last update with SP Flash Tool. Solved my rotation issues going to Settings -> Screen -> Sensor-G calibration. Now screen rotates between landscape and portrait mode as expected.

0

threads

7

posts

37

credits

New Member

Rank: 1

credits
37
Post time 2017-4-19 00:42:53 | Show all posts
Hi all,

I live in Italy and my operator is H3G Italy.
I have found that the phone with latest fw installed locks to 4G signal only if it is very strong (3-4 bars), otherwise goes to 3G.
Even chosing "4G preferred" seems to give same problem.
I have tried to use mtk engineering to lock the signal to 4G but after that it locks just to 3G.
I am sure the 4G signal is present because if i put my SIM to another phone i get 4G.

Do anyone have similar problem and maybe is there any fix for this?
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list