[Rome X] Rooting Umi Rome X

Metalhead Post time 2016-5-14 19:46:26 | Show all posts [Copy link]
32 5854
Author: Metalhead

[Rome X] Rooting Umi Rome X

[Copy link]

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 07:33:07 | Show all posts
Yes i did. Plus I re-read the instructions each time i attempted the procedure. The only thing that i could not do was pick the correct ROM as the only ROM for my phone is version v3.02 and i have version v3.05 installed on my phone.

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 07:38:47 | Show all posts
Here is a screenshot of the final screen.
URX1.JPG
Post time 2016-5-14 07:48:35 | Show all posts
Metalhead replied at 2016-5-14 07:33
Yes i did. Plus I re-read the instructions each time i attempted the procedure. The only thing that  ...

Oops! I'm not sure until you don't check it but I'm afraid, there were a wrong twrp recovery image file linked for Rome X. Please, download the following file and try again using that one.
TWRP3.0.0RomeX.img

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 08:02:28 | Show all posts
I've tried again using the correct TWRP .img and again the flash tool flashed the .img correctly but again its still using the stock UMI Rome X recovery.

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 08:09:56 | Show all posts
Final screenshot.
URX2.JPG
Post time 2016-5-14 08:27:11 | Show all posts
Your screen looks good. Something very rare and specific issue could happen there. Which version of Windows do you use? Maybe you should try another USB cable and/or computer.

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 08:28:17 | Show all posts
I'm using Windows 10. I'll try a different USB cable tomorrow. Thanks for your help.
Post time 2016-5-14 08:30:44 | Show all posts
Metalhead replied at 2016-5-14 08:28
I'm using Windows 10. I'll try a different USB cable tomorrow. Thanks for your help.

Win10 is okay if its a 64-bit version.

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 08:55:18 | Show all posts
Yes, its 64-bit. Another odd thing is happening in that i cannot get the phone to display the USB debugging prompt when its attached to my laptop & i don't know if this is having any effect on the problem i'm having. All i want to do is get my phone rooted and i don't think its going to be possible.

2

threads

22

posts

137

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
137
 Author| Post time 2016-5-14 19:46:26 | Show all posts
I've tried again this morning on another laptop running Windows 7 this time and have tried 4 other USB cables and again it goes through the process of flashing TWRP and i get the green tick that says its worked ok....but once i reboot its still on the stock recovery. Some points to note that *may* affect the procedure so please point out if any one of these has a bearing on it.
1. My bootloader is not unlocked.
2. I do not get the "Allow USB Debugging" dialog box on my phone using any laptop and any USB cable but i can load files etc onto the phone once i connect to a laptop.
3. I can't use the correct ROM as there is only v3.02 available and my phone is using v3.05.
4. When i reboot after flashing and attempt to access recovery it never works and boots as a normal boot (this possibly signals some sort of error).....upon the 2nd boot it boots into the stock recovery.

As i've said before all i want is to root my phone to install Viper4Android and if there is a way to flash the root files without TWRP.....OR reboot temporarily into TWRP using another method then i'd give that a try if its possible.
1234Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list