UMIDIGI S5 Pro (EEA) V1.0 20200422 ROM - SPFT release

bencebacsi Post time 2021-8-12 23:36:15 | Show all posts [Copy link]
38 12776
Author: bencebacsi

UMIDIGI S5 Pro (EEA) V1.0 20200422 ROM - SPFT release

[Copy link]

0

threads

5

posts

54

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
54
Post time 2020-7-9 17:16:10 | Show all posts
MR01 replied at 2020-7-9 16:21
#1 is a Android10 general problem

For root usual process with fastboot commands unlock,unlock_cri ...

No, #1 is not so general.
On Umidigi F2 the problem occur only when you disable the stock launcher via ADB.


0

threads

9

posts

38

credits

New Member

Rank: 1

credits
38
Post time 2020-7-10 16:46:00 | Show all posts
Hello again bencebacsi!
I wanted to point out more bugs I found:
- apps cannot be hidden
- after changing the Phone ringtone song, I found that it doesn't work because every contact has it's own ringtone set (Beat Plucker) wich doesn't update to the recently set ringtone. No option for the contacts to set the ringtone to the system default, right now it's like every contact is having a custom ringtone. How can I set my desired ringtone set in Settings -> Sound -> Phone ringtone to all contacts (with the exception of contacts with custom ringtone set)?
- no option to select multiple contacts.
- I'm experiencing problems with the network signal. Sometimes it drops from 4G to G, then to no signal. Very, very, very frustrating!

2

threads

113

posts

724

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
724

UMIDIGI Hero

Post time 2020-7-10 19:18:34 | Show all posts
New update on EU ROM from update app

0

threads

22

posts

86

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
86
Post time 2020-7-10 20:08:31 | Show all posts
No changes  and adjustment in the camerafirmware  :

Bugs in Stock Cam App :

- Stock Cam App without HDR takes washed out and half-sharp picture due to not correct adjusted noise reduction and Edge-Algorithm
-Bokeh on Main Cam doesnt work.
-front camera totally overexposed - AutoExposure not working

Comments

obviusely..this updated was maked 02/07/2020 but only today they put it online. So was made before the bugs reports. Ijust wanted to notify the update but was clear that was not fixing forum reports.  Post time 2020-7-10 20:44

2

threads

113

posts

724

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
724

UMIDIGI Hero

Post time 2020-7-10 22:51:06 | Show all posts
prazola replied at 2020-7-9 15:21
Hi, I agree on the minimum display light, should be lowered.
I would also like to have video stabili ...

Got both fixed with update of today

0

threads

9

posts

38

credits

New Member

Rank: 1

credits
38
Post time 2020-7-11 00:31:43 | Show all posts
I came back for the network signal problem. I found that the situation occurs when I open the wi-fi (usually when I arrive at home I switch from mobile data to wi-fi).  A few moments after connecting to my wireless, the signal drops from 4G to G and then to E. The only way I can reset the signal strength is to turn on airplane mode and then turn it off again...

0

threads

3

posts

12

credits

New Member

Rank: 1

credits
12
Post time 2021-7-11 16:03:51 | Show all posts
BlackX replied at 2020-7-3 04:50
Edited by BlackX at 2020-7-3 04:53  

I did a factory reset and went straight to the camera. The sa ...

The lift to wake feature can be disabled using the following ADB command
adb shell settings put secure wake_gesture_enabled 0

0

threads

4

posts

12

credits

New Member

Rank: 1

credits
12
Post time 2021-8-12 23:36:15 | Show all posts
I did a factory reset and went straight to the camera. The same problem occurs!
1234
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list