UMIDIGI F1 V1.0_20190819 ROM - SPFT + OTA release

bencebacsi Post time 2020-1-23 02:50:03 | Show all posts [Copy link]
18 5833
Author: bencebacsi

UMIDIGI F1 V1.0_20190819 ROM - SPFT + OTA release

[Copy link]

0

threads

4

posts

36

credits

New Member

Rank: 1

credits
36
Post time 2019-8-28 19:46:27 | Show all posts
Edited by Cafetuuun at 2019-8-28 19:49  

I got a problem with this last update, when the bottom speaker starts to play some sound the volume turns down on his own, the solution is to close the app and reopen it, but it happens with videos, music, alarms and with the ringtone of a incall...  Its not a random problem, it happens to me allways i play a sound on the bottom speaker... It start happening from the last update to the date...

0

threads

10

posts

68

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
68
Post time 2019-8-29 18:23:01 | Show all posts

PTM changed for the ROM, it must be downloaded. Please select "Formet All + Download" scene and try again
This is the message that sp flash tool returns to me after trying to Patch Boot Image File with Magisk Manager to get root access
has anyone had trouble installing the twrp or Flash Patch Boot Image File ?

0

threads

12

posts

46

credits

New Member

Rank: 1

credits
46
Post time 2019-8-31 05:01:33 | Show all posts
oneyasona replied at 2019-8-29 18:23
PTM changed for the ROM, it must be downloaded. Please select "Formet All + Download" scene and try ...

You won't get an answer about rooting your device here. Doing a "Format All" is bad news for your phone. Reflash with original ROM and try your luck again. You have to not only install a boot.img but a reovery.img as well to root your phone. In doing so you loose all support from Umidigi and void your warrantee.

I would recommend directing you to xda-developers.com for more information.

0

threads

12

posts

46

credits

New Member

Rank: 1

credits
46
Post time 2019-8-31 05:05:38 | Show all posts
For those who restore your phone and let Google restore your settings - THEN get bad connections and APNs that do not stay:

Be advised, I found out the hard way that it is better to restore your phone manually rather than let Google restore your settings. This is an issue with Google and not your phone. If you skip the restore and get your phone running, then add your account(s), THEN update what apps are on the phone through Google Play Store, your APNs (especially with AT&T) will be correct. Some say to use NEXTGENPHONE for data - but you should use the 'phone' APN setting. This setting may have to be added manually.  This will give you LTE speeds. Be sure to use SIM2 for your LTE SIM. SIM1 may not give you LTE, although T-Mobile does try to talk LTE on SIM1.

Hope this helps.

0

threads

12

posts

46

credits

New Member

Rank: 1

credits
46
Post time 2019-8-31 05:07:55 | Show all posts
Question for Umidigi: Will you be releasing the other features of Android 9 with an OTA?? How about Android Q??

0

threads

10

posts

68

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
68
Post time 2019-9-3 03:45:03 | Show all posts
skeltonh replied at 2019-8-31 05:01
You won't get an answer about rooting your device here. Doing a "Format All" is bad news for your  ...

how to Reflash with original ROM
do you have a tutorial video

0

threads

1

posts

4

credits

New Member

Rank: 1

credits
4
Post time 2019-9-14 12:08:52 | Show all posts
Download is broken. Need this to update to latest firmware.

0

threads

1

posts

4

credits

New Member

Rank: 1

credits
4
Post time 2019-9-15 13:55:36 | Show all posts
Edited by cory at 2019-9-15 14:01  

Hello from Australia ....im having alot of trouble flashing stock rom , twrp etc …
1.. I can use old scatter files with twrp successfully but when I try re-enter TWRP I get a green strip above first boot logo then goes blackscreen until I power button reboot .
2.. I downloaded this firmware and used its scatter file with twrp I receive a PLM error ? also trying to use your method to flash this firm package results in same PLM error …
all I want is a working TWRP sheesh;) THANKYOU in advance for any advice or help ...
currently on Umidigi F1 V1.0-20190724-20190819-1000    i presume its the non EU model?

1

threads

7

posts

39

credits

New Member

Rank: 1

credits
39
Post time 2020-1-23 02:50:03 | Show all posts
After installing the update I see this sign.
Does anyone know how to remove it?

12
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list