[One Pro] APNs grayed out

Ghost505 Post time 2018-12-11 01:20:01 | Show all posts [Copy link]
54 9735
Author: Ghost505

[One Pro] APNs grayed out

[Copy link]

0

threads

18

posts

96

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
96
Post time 2018-12-4 17:20:15 | Show all posts
Elyes_14 replied at 2018-12-4 16:35
and here is a grep on "error":

when I enable wifi,  netbsd: getaddrinfo: get result from proxy gai_error = 7  disappear , and I got this msg instead :

  1. libc-netbsd: getaddrinfo: get result from proxy gai_error = 0
Copy the Code

0

threads

18

posts

96

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
96
Post time 2018-12-4 17:25:41 | Show all posts
sorry, but here is also an other error when I enable NFC:
  1. 12-04 10:23:16.655  3129 13588 E         : nfa_nv_co_write: fail to open, error = 2
  2. 12-04 10:23:16.700  3129 13588 E         : nfa_nv_co_write: fail to open, error = 2
Copy the Code


hope all of this logs can help to fix your ROM issues ...
(and sorry for the long thread ... )
Post time 2018-12-7 04:57:00 | Show all posts
Bubbah replied at 2018-11-30 17:30
Hi Marcin,
My operator is a virtual one: Lycamobile Ireland (lycamobile.ie)
It runs on Three.ie ne ...

I tested Lycamobile.ie and APN is not wiped on mine One Pro after rebooting.
Could you please provide firmware number from settings - system - about phone - wireless update

0

threads

13

posts

69

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
69
Post time 2018-12-7 20:39:40 | Show all posts
MarcinP replied at 2018-12-7 04:57
I tested Lycamobile.ie and APN is not wiped on mine One Pro after rebooting.
Could you please prov ...

Hi Marcin, thanks for testing this.
I'm on the latest OTA UMIDIGI_One_Pro_V2.0_20180815_20181113-0939.
I have since done a "reset Wi-Fi, mobile & Bluetooth" from the Reset option screen but was reluctant to perform another full factory reset (I've done one with the previous OTA with the background apps not loading). As you cannot replicate the problem, maybe I should just go for a full reset at this stage.

0

threads

13

posts

69

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
69
Post time 2018-12-7 21:54:01 | Show all posts
Bubbah replied at 2018-12-7 20:39
Hi Marcin, thanks for testing this.
I'm on the latest OTA UMIDIGI_One_Pro_V2.0_20180815_20181113- ...

Just did a full factory reset, no change. Still no APN info unless I enter them manually.
It consistently disappear on next reboot.
Post time 2018-12-9 01:49:01 | Show all posts
Bubbah replied at 2018-12-7 21:54
Just did a full factory reset, no change. Still no APN info unless I enter them manually.
It consi ...

Could you please use SPFT and flash your phone to older ROM?
Here is SPFT instruction
http://community.umidigi.com/for ... &extra=page%3D1
And here is recommended ROM
http://community.umidigi.com/for ... &extra=page%3D1
Post time 2018-12-9 01:53:43 | Show all posts
Bubbah replied at 2018-12-7 21:54
Just did a full factory reset, no change. Still no APN info unless I enter them manually.
It consi ...

Are you removing sim card when doing reboot, or do you have SD card in phone etc?
Please use only one sim card, add APN and save, check mobile data, and then power off and on phone.
Please do not remove sim card.

0

threads

13

posts

69

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
69
Post time 2018-12-9 21:32:25 | Show all posts
MarcinP replied at 2018-12-9 01:53
Are you removing sim card when doing reboot, or do you have SD card in phone etc?
Please use only  ...

My usual way is to restart with the SIM inside at all time(slot 1). There's also a micro SD card but I tried without. Also tried with SIM alone in slot 2 with same results.
I currently use them back in my previous Mi A1 which has the same hybrid SIM tray  and no problem , no matter the configuration.
Post time 2018-12-10 05:33:21 | Show all posts
Bubbah replied at 2018-12-9 21:32
My usual way is to restart with the SIM inside at all time(slot 1). There's also a micro SD card b ...

Could you please flash with older ROM?
I thinking that due to last OTA update, network reset command could be still active in your phone due to some OTA file error. Maybe your file was corrupted etc.

0

threads

13

posts

69

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
69
Post time 2018-12-11 01:20:01 | Show all posts
Sorry, didn't see that suggestion to flash earlier, will do and keep you updated.
Might be few days though as I'm travelling a lot currently.
Thx
123456Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list