UMIDIGI A1 Pro V2.0_20180920 ROM - SPFT + OTA release

bencebacsi Post time 2018-10-6 04:11:37 | Show all posts [Copy link]
39 5615
Author: bencebacsi

UMIDIGI A1 Pro V2.0_20180920 ROM - SPFT + OTA release

[Copy link]

0

threads

5

posts

22

credits

New Member

Rank: 1

credits
22
Post time 2018-10-1 20:50:52 | Show all posts
bencebacsi replied at 2018-9-29 05:52
The EngineerMode app has been removed permanently by Google's request. It won't be available in an ...

thank you. Do you know if it is possible to install it manually on a rooted phone or if there are any alternatives ?

0

threads

9

posts

35

credits

New Member

Rank: 1

credits
35
Post time 2018-10-2 06:09:46 | Show all posts
Edited by ve66 at 2018-10-2 06:14 \n\nHi to all, hi @bencebacsi,
I have updated to the FOTA version UMIDIGI A1_PRO_V2.0_20180920_20180920_2303 but a mistake has happened: I don't have anymore the "Gallery" and I don't reach to open some app, like for example "SETTINGS". I think this app is REALLY important to work properly with the telephone. So I tried to flash it: VCOM drivers are properly installed (on device manager I can see: MEDIATEK PRELOADER USB VCOM on COM7) and I followed your instructions. The SPFT was running in the right mode but at the end this error appeared to me: STATUS_DOWNLOAD_EXCEPTION (0xC0050003)


The error appeared during the flash of the "system" partition. Any suggestion please? Many thanks

errore status_download_exception.jpg

0

threads

9

posts

35

credits

New Member

Rank: 1

credits
35
Post time 2018-10-4 05:22:11 | Show all posts
I have downloaded once again the ROM and now the flash has been successful. I have reinstalled the OTA update too, but the "setting" app crashes the same. My account is not setted for a backup, so I'm thinking to install the TWRP and proceed for the backup with this recovery. Can you specify me the correct order to do this operation? Tks

0

threads

8

posts

41

credits

New Member

Rank: 1

credits
41
Post time 2018-10-4 06:31:56 | Show all posts
The sound recorder fails to save the recording every time. Tried erasing data, still doesn't work

0

threads

9

posts

35

credits

New Member

Rank: 1

credits
35
Post time 2018-10-4 21:18:26 | Show all posts
I ask you a question, thanks in advantage to who will answer: may I return back to an older ROM? I think I could and I image that to do so it is enough to flash the older version with SPFT, isn't it?

1

threads

34

posts

208

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
208
Post time 2018-10-4 22:18:11 | Show all posts
ve66 replied at 2018-10-4 21:18
I ask you a question, thanks in advantage to who will answer: may I return back to an older ROM? I t ...

Yes, download the previous rom stock and do not update by OTA:  http://community.umidigi.com/for ... display&fid=195

I do not understand how they throw an OTA with errors, it seems that they had not tested it

0

threads

9

posts

35

credits

New Member

Rank: 1

credits
35
Post time 2018-10-5 15:23:13 | Show all posts
guidoignacio replied at 2018-10-4 22:18
Yes, download the previous rom stock and do not update by OTA:  http://community.umidigi.com/forum ...

I'm downloading the V1.0_20180601 ROM and then I will flash it. Do you suggest me to uncheck the userdata partition? I also ask to @bencebacsi : I think that, in this way, I will perform a system update without erasing the user data (as is written in this tutorial thread for the use of SPFT http://community.umidigi.com/thread-16931-1-1.html)

0

threads

9

posts

35

credits

New Member

Rank: 1

credits
35
Post time 2018-10-6 01:27:48 | Show all posts
Edited by ve66 at 2018-10-6 04:55 \n\n Edited by ve66 at 2018-10-6 01:31 \n\n

OK, I did it! I flashed the previous version of the ROM, "settings" app now works perfectly, gallery and others icons reappeared.... I'm replying from my A1, everything is ok: nice work developers

Screenshot_20181005-190927.png
Screenshot_20181005-190927.png

1

threads

34

posts

208

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
208
Post time 2018-10-6 02:46:09 | Show all posts
ve66 replied at 2018-10-6 01:27
Edited by ve66 at 2018-10-6 01:31 \n\nOK, I did it! I flashed the previous version of the ROM, "set ...

"nice work developers" ???

Why?!?! the last OTA is buggy!

0

threads

25

posts

162

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
162
Post time 2018-10-6 04:11:37 | Show all posts
Edited by odenide at 2018-10-6 04:37 \n\ni flashed my phone with last ROM and now apps its work ok but not have to change icons not have a gallery ... Screenshot_20181005-220958[1].png



1234Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list