Umi Emax started lagging

windy Post time 2015-12-14 04:00:32 | Show all posts [Copy link]
4 1107
View: 1107|Reply: 4

Umi Emax started lagging

[Copy link]

1

threads

3

posts

32

credits

New Member

Rank: 1

credits
32
Post time 2015-12-2 02:46:05 | Show all posts |Read mode
I have had Umi Emax for just over 3 months .. it has been fine until last week. Now its heats up, lags big time, reboots etc. I noticed its on ROM v05 - I did not update it. Could that be why? I have recommended this phone to friends and one has also purchased it - now I am not sure that was a good idea. Also lollipop was a reason I bought it but no updates yet. Shall I look for another phone???
Post time 2015-12-2 10:57:10 | Show all posts
The lagging is probably caused by a background running app. You should find out which one can be that or you can perform a factory data reset.
With OS Monitor you can check which app uses extraordinary processor time.

1

threads

3

posts

32

credits

New Member

Rank: 1

credits
32
 Author| Post time 2015-12-4 02:04:45 | Show all posts
I have not installed any new apps in the last month - the phone practically becomes unusable when it starts lagging.
A factory reset is not really a solution is it? Just like ctl-alt-del isn't on windows!!
Post time 2015-12-4 02:14:12 | Show all posts
No, the factory reset will erase all user data giving back the sate of when the phone was just out of box. Even if you haven't installed new apps manually, some user apps might have got installed automatically in the background.

1

threads

3

posts

32

credits

New Member

Rank: 1

credits
32
 Author| Post time 2015-12-14 04:00:32 | Show all posts
Just to let you know that it was Android system which showed up in OS monitor - I disabled google sync and it has been fine since.
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list