UMIDIGI S2 V1.0_20171114 ROM - SPFT release

bencebacsi Post time 2017-11-19 20:09:28 | Show all posts [Copy link]
42 7695
Author: bencebacsi

UMIDIGI S2 V1.0_20171114 ROM - SPFT release

[Copy link]

0

threads

8

posts

32

credits

New Member

Rank: 1

credits
32
Post time 2017-11-15 23:20:00 | Show all posts
Edited by fatlight at 2017-11-15 23:22 \n\nMain screen, swipe down twice, enable Dataconnection or what ever its called middle in bottom row of the quick toggles.

Had this same problem untill i did this

It needs to be added to the Settings under Mobile Data also.. allmost send the phone back to gearbest untill i found the quick toggle.

0

threads

4

posts

58

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
58
Post time 2017-11-16 02:03:54 | Show all posts
Edited by umis2user at 2017-11-16 16:38 \n\nTo users from Germany using any E-net with o2, Drillisch, PremiumSIM, etc.

I have an o2 Blue All-in contract with LTE and the UMIDIGI S2 (v1).
Internet is working since I have changed  the APN settings:

MVNO Type: IMSI
MVNO Value: x

Before that I had to
Settings -> Data usage -> O2 - DE [or your provider] -> Cellular data  ENABLE
Settings -> More -> Cellular networks -> Data roaming ENABLE

Another issue/bug is that under "Preferred networks" I cannot edit/save/create entries - they are read only.
For whatever reason my provider network is set to 2G/3G and I would like to enable 4G as well, but the change cannot be saved.
E-Plus(2G/3G) -> Network ID: 26203, Network Type: 2G/3G
Nonetheless 4G is working.

I have not yet flashed the latest ROM manually.
Currently running: V1.0_20171027

Comments

This fixes the Eplus/O2 problem!  Post time 2017-11-18 01:59

0

threads

4

posts

44

credits

New Member

Rank: 1

credits
44
Post time 2017-11-17 06:19:18 | Show all posts
Hallo,

Danke das war jetzt endlich die Lösung ohne das Handy zu flashen! Vielen Dank.

0

threads

40

posts

239

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
239
Post time 2017-11-17 17:38:39 | Show all posts
How can I remove this notification and keep "App permission management" working?

0

threads

4

posts

58

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
58
Post time 2017-11-17 18:12:37 | Show all posts
Ksk2003 replied at 2017-11-17 06:19
Hallo,

Danke das war jetzt endlich die Lösung ohne das Handy zu flashen! Vielen Dank.

you're welcome

1

threads

26

posts

131

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
131
Post time 2017-11-18 02:00:10 | Show all posts
Edited by r0ckarong at 2017-11-18 02:03 \n\n
umis2user replied at 2017-11-16 02:03
MVNO Type: IMSI
MVNO Value: x

I have the latest ROM flashed but this was the actual solution. Checked with my PremiumSIM Card just now and it works fine.

1

threads

26

posts

131

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
131
Post time 2017-11-18 02:30:14 | Show all posts
S11ton replied at 2017-11-17 17:38
How can I remove this notification and keep "App permission management" working?

I turned it off by long tapping on the notification and turning off notifications for that management app altogether.

0

threads

40

posts

239

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
239
Post time 2017-11-18 04:33:56 | Show all posts
r0ckarong replied at 2017-11-18 02:30
I turned it off by long tapping on the notification and turning off notifications for that managem ...

After long tapping I see 3 options:
Treat as priority
Allow peeking
Hide sensitive content
All sliders for these options are turned off. But I still see the notification.

1

threads

26

posts

131

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
131
Post time 2017-11-19 02:25:01 | Show all posts
S11ton replied at 2017-11-18 04:33
After long tapping I see 3 options:
Treat as priority
Allow peeking

Sorry I remembered wrong. I actually just turned off App Permission Management because of this. Not very secure but I get fed up by permanent notifications.

0

threads

1

posts

6

credits

New Member

Rank: 1

credits
6
Post time 2017-11-19 20:09:28 | Show all posts
I am experiencing random cellular loss,
I could be on the phone talking halfway and the phone would randomly drop the call and I have to redial (would keep happening) or I could be playing an online mobile game and I would randomly lose connection or I could be on telegram msging my friends and the telegram app would tell me it's "connecting" (waiting for connection). The problem here is, the top right bar shows that everything is okay, the signal bar is strong, I am on 4G or 3G. But in reality my phone has already lost cellular connection and it takes a good 1-2min before it gets back on track (all while the signal and connection bar on the top right hand corner of the phone says everything's okay) I'm not sure if its the update fault or I have a faulty phone,but I started noticing it since 1 update ago (also was when I got my phone so it didnt really make a difference)
Anyone can advice me?
12345Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list