Problems with 4G or 3G!!! Only works 2G and give me no more option!!

Guiyin Post time 2016-1-8 08:41:54 | Show all posts [Copy link]
34 8712
Author: Guiyin

Problems with 4G or 3G!!! Only works 2G and give me no more option!!

[Copy link]

0

threads

11

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-11 18:46:58 | Show all posts
Or do you think it could be a software-issue?
Post time 2015-12-11 20:52:19 | Show all posts
It can be both hw or sw issue but quite a weird issue overall.

0

threads

11

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-14 05:31:22 | Show all posts
I just flashed the 11/17/2015 update and... *drumroll* ...it works!

I´m so happy now

Thanks for helping!
Post time 2015-12-14 08:17:22 | Show all posts
I'm glad to hear that. So, that was a software error. Anyway, I was experimenting with this phone for quite a long time (you can find the related tools I've provided here), and found that, its baseband functionality is quite sensitive to the condition of system software components. I often had to restore my saved EFS partition to make it useful again. However, once it works fine and you don't touch any system component, it will do its job perfectly for any long time.

0

threads

11

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-14 20:51:39 | Show all posts
Edited by Saschimi at 2015-12-14 20:52 \n\nOk, good to know. So it isn´t a phone for playing around with different ROMs - but hey, there aren´t any, so....

I´m fine with the stock ROM, which is quite slim. I don´t even have to root, because there´s no bloatware.

Without your tools and descriptions I wouldn´t have been able to flash the phone, so thanks for sharing.

Now I´m curiously awaiting my UMI Rome!

0

threads

3

posts

55

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
55
Post time 2015-12-28 04:43:28 | Show all posts
guys where you can download the firmware on 9/26/15? or EFS with operating frequencies for Europe? And the exact same problem smart not to see the network ((

0

threads

11

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2016-1-1 23:58:11 | Show all posts
It´s so sad... After lucky surfing 3G for 2 weeks it´s suddenly gone... No 3G anymore, just 2G. In a German Forum (android-hilfe.de) is another user with the same problem. He says, if he clicks around in settings-menu sometimes it happens to have 3G again for a couple of days. For me that didn´t till now, but maybe I didn´t push the right settings... Really weird.

I will give the CM12.1 procedure from xda-Forum a try. Hope this helps.

1

threads

2

posts

44

credits

New Member

Rank: 1

credits
44
Post time 2016-1-6 05:54:00 | Show all posts
XUmi replied at 2015-12-5 09:44
I used the Flashtool, now i got Software Version "mini_001_10/19/2015" like you said there but LTE s ...

I have exactly the same 3. problem. And i have extra problem (nr 4) which is hotspot...it turns on but when i connect computer it connects but no internet. I've already checked the APN settings and are correct. :\
Post time 2016-1-6 10:05:54 | Show all posts
diogoviana replied at 2016-1-6 05:54
I have exactly the same 3. problem. And i have extra problem (nr 4) which is hotspot...it turns on ...

The WiFi hotspot issue is a general software problem, not unique at you. I already reported it to UMI some weeks ago. I hope it will be solved as soon as possible.

3

threads

11

posts

40

credits

New Member

Rank: 1

credits
40
Post time 2016-1-8 08:41:54 | Show all posts
I have had my UMI Fair for a few days, 3 Mobile (UK) supplied me with smaller Sim to fit from my old PAYG Samsung (urghh) which was 3G...
They advised this phone will connect to 4G in receptive areas but even though I selected 3/4G in Settings, no 4G?
I'm not a tech guru but does this device need any further settings or software to connect to 4G?
(Hint : there is no user manual supplied...)
1234Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list