Problems with 4G or 3G!!! Only works 2G and give me no more option!!

Guiyin Post time 2015-12-5 09:44:17 | Show all posts [Copy link]
34 8703
View: 8703|Reply: 34

Problems with 4G or 3G!!! Only works 2G and give me no more option!!

[Copy link]

1

threads

1

posts

10

credits

New Member

Rank: 1

credits
10
Post time 2015-11-26 20:17:08 | Show all posts |Read mode
Edited by Guiyin at 2015-11-26 20:18 \n\nI am pretty desperate with my new UMI emax mini. I tried several times to change the connection and it is only available the 2G as optionl!! Someone help me please? I live in a developed country as Spain so is not an accessibility problem is just the phone that doesn't give me the option to change. Thanks so much, folks!!!
Post time 2015-11-26 20:50:20 | Show all posts
Hi,

The SIM2 slot supports GSM (2G) data connection only. Are you trying to use the SIM1 slot for 3G/4G connection?
Post time 2016-1-6 10:05:54 | Show all posts
diogoviana replied at 2016-1-6 05:54
I have exactly the same 3. problem. And i have extra problem (nr 4) which is hotspot...it turns on ...

The WiFi hotspot issue is a general software problem, not unique at you. I already reported it to UMI some weeks ago. I hope it will be solved as soon as possible.

0

threads

8

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-3 07:53:02 | Show all posts
Hi,

I have mine on the SIM1 slot and i can not conect with 4G here in Portugal.
I can have 3G but LTE does not work and it shoud work, i have another EmaxMini on the family working with LTE perfectly that was bought on September so it as a diferent Stock Software Version.

My phone has a Software Version "UMI eMax mini_001_10/23/2015"

Is there any update i could install to correct it?
Is there any way we could download the Software Versions before and try to flash another one?

Thanks for your help.
Post time 2015-12-3 09:03:16 | Show all posts
Hi,

First I suggest you to try the SIM card of that other family member in your phone and your SIM card in his/her phone to make it sure, the problem is with your phone, not with your contract.
Currently there's only one downloadable software version for this phone. You can find it here: http://community.umidigi.com/thread-1420-1-1.html

Regards,
bencebacsi

0

threads

8

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-4 08:03:28 | Show all posts
I am sorry but i thought i would find a .zip file to download with a working ROM version but theres a .img file that Windows can not open or it mounts with an error and i can not install that using TWRP... What am i missing!?
Thanks for your help.
Post time 2015-12-4 09:02:13 | Show all posts
You should download and run the 6FA4-ZP0-P5002-Flashtool.EXE file, not the TWRP installer. Read the description under the 'Unbrick Kit' title to know how to connect your phone for flashing.
Have you tried the SIM-card mix-up between the two phones?

2

threads

58

posts

335

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
335
Post time 2015-12-4 16:40:02 | Show all posts
Edited by zgf at 2015-12-4 16:44 \n\n
XUmi replied at 2015-12-3 07:53
Hi,

I have mine on the SIM1 slot and i can not conect with 4G here in Portugal.

IMO, there are others here with the same ROM Oct 23, for whom 4G works, aren't there?
Btw, which LTE  band do you need?
Which ROM version/data do you have on your second phone with working 4G?

0

threads

8

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-4 23:09:14 | Show all posts
I tried the mix-up and my phone kept on going without LTE. I got LTE with my card on the other phone, só everything is fine with the sim card.
The second phone has Software Version "UMI eMax mini_001_9/25/2015"
Here in Portugal i need band LTE 2600

Thanks for your help
Post time 2015-12-5 06:44:11 | Show all posts
And, have you tried to reflash your phone with the 6FA4-ZP0-P5002-Flashtool.EXE app?

0

threads

8

posts

65

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
65
Post time 2015-12-5 09:44:17 | Show all posts
I used the Flashtool, now i got Software Version "mini_001_10/19/2015" like you said there but LTE still not working.
Its the exact same interface and every bug i had on the version "UMI eMax mini_001_10/23/2015" i have with the one from the Flashtool :/
At least 3 problems with both of them:
1. No LTE (at least not 2600 band)
2. Network its allways droping down, i loose the mobile network often and it reconects
3. If i try to check for "System Updates" it comes back to the Settings instead of ckecing for anything at all
1234Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list