UMIDIGI Z Pro V7.01_20171023 Android 7.1.1 ROM - SPFT + OTA release

bencebacsi Post time 2017-11-12 20:35:42 | Show all posts   [Copy link]
216 27315
Author: bencebacsi

UMIDIGI Z Pro V7.01_20171023 Android 7.1.1 ROM - SPFT + OTA release

  [Copy link]
 Author| Post time 2017-11-9 13:32:06 | Show all posts
doiiido replied at 2017-11-8 12:16
By some weird reason I can't calibrate my compass.
In engennering I got the message "MSENSOR DATA IS ...

Try to calibrate it in Factory Test mode. Dial *#*#33#*#* then choose single test.

3

threads

25

posts

269

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
269
Post time 2017-11-11 16:59:51 | Show all posts
bencebacsi replied at 2017-11-9 13:32
Try to calibrate it in Factory Test mode. Dial *#*#33#*#* then choose single test.

When is the latest security patches coming??

1

threads

65

posts

275

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
275
Post time 2017-11-11 22:42:40 | Show all posts
kokokka replied at 2017-11-9 03:37
Hi!

Yesterday has arrived my Umidigi Z Pro with Android 6. I'm afraid upgrade to stock Umidigi andr ...

Answer to myself :

The Android 6 was very good,  but the battery time was horrible! So i upgraded to the newest firmware (with OTA), but the camera and the battery was same. The battery not worked only just a half day!! Inexplicable!!!
So i flashed to the NOA10 ROM, and see miracle : the camera be better! I don't know, how it was to others, but i'm vera happy now! See the pictures :



The battery be better also! Not too many, but better If i not use too intensive, it work ca. one day. But this is under test yet...


0

threads

40

posts

439

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
439
Post time 2017-11-11 23:42:14 | Show all posts
I came back to the Umi FW.

With NOA i had a high battery drain. I lost 15% battery during 8 hours in the night. With battery ompimized processes...that was way too much. Bluetooth worked fine, camera was okay too.
But i didn't like the bloatware. Chrome, docs, excel, facebook and so on.

I completely wiped the system, flashed to android 6 and installed the updates to 7.1.1 by OTA update. Now everything works pretty good. Over night my battery loses 3-4%. Screen on time is about 5 hours, but i will see this in future (installed accubattery). But i can get 1 day of power easily. Bluetooth seeme to work without any crackling, too. Camera is...yeah normal. I guess it has something to do with the mediatek drivers, or higher priced brands have the better developers for camera optimisation (I don't understand why there is no auto focus, because in 3rd party apps it works).

The main issue, the battery seems to be really good if i look back for the time i use the Z and the Z Pro.

Now on gearbest this device costs 165€ and i think the telephone with this software is a good bang for the buck. If Umi would would have had a customer friendly policy and a good optimized phone from the beginning the Z Pro would have been a cash cow.

I have a wish and i think many others would say the same: If you would bring a high quality phone  ~ 300 Euros with these specs

- Helio X30
- 5.5-6" Display with good sharpness, colours and viewing angles, FHD
- Notification LED
- good Loudspeaker
- good Camera on front and back (better than the IMX258)
- fingerprint on the front
- satifying battery
- USB type C
- good GPS

The Case is made of normal aluminium, nothing special. the height should be 155mm max.
I think that's it.

1

threads

65

posts

275

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
275
Post time 2017-11-12 00:14:03 | Show all posts
Gino_Wild replied at 2017-11-11 23:42
I came back to the Umi FW.

With NOA i had a high battery drain. I lost 15% battery during 8 hours  ...

Intersting, with the stock androids my phone battery time was very-very bad! In the NOA i don't turned off my G4 and my WiFi, and i lost only 4% battery during in the night. Here is my Battery Performance now :




0

threads

40

posts

439

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
439
Post time 2017-11-12 02:13:37 | Show all posts
kokokka replied at 2017-11-12 00:14
Intersting, with the stock androids my phone battery time was very-very bad! In the NOA i don't tu ...

I think it's all about how to set up this phone.

I installed the NOA as a firmware upgrade on the UMI FW. It worked, but it was not a clean solution. Maybe it would changed if i did it as a download + full wipe.
But all in all i think both FW are pretty similar but Umi's does not include bloatware. So i will keep it. Now the phones works decent and i would recommend it for this price.



1

threads

65

posts

275

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
275
Post time 2017-11-12 03:16:41 | Show all posts
Gino_Wild replied at 2017-11-12 02:13
I think it's all about how to set up this phone.

I installed the NOA as a firmware upgrade on th ...

How you set up this phone? I dont understand! How and where set up the battery conditions or the battery settings? I used wifi and 4G all times and sometimes the GPS too. With the Umidigi ROM and with the NOA ROM too. Afterall my phone battery time better with factory ROM. I already see now that it's much better. Today morning my phone was 100%, now 51%. Yesterday morning was 100% too, but at 19 o'clock only was 12%. There is a huge difference! So i stay in NOA ROM yet, and i'll see later turn into else ROM.

3

threads

29

posts

112

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
112
Post time 2017-11-12 11:32:29 | Show all posts
Edited by doiiido at 2017-11-12 11:39 \n\n
bencebacsi replied at 2017-11-9 13:32
Try to calibrate it in Factory Test mode. Dial *#*#33#*#* then choose single test.

Tried and just not worked, even after clicking calibration couple of times it didnt work.
Compass seems to be stick on the righ side of the device in this ROM (changes a bit while rotating).
Already made a full format and reflash with spft. Imei restored.

PS.: What is the password on the restore factory setting?
It would be interesting restoring my calibration data erased with my IMEI on the first 7.1.1 to the factory setting...
 Author| Post time 2017-11-12 12:35:52 | Show all posts
doiiido replied at 2017-11-12 11:32
Edited by doiiido at 2017-11-12 11:39 \n\n
Tried and just not worked, even after clicking calibrati ...

The password is 1122. Don't you have any magnetic material near to your phone?

3

threads

29

posts

112

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
112
Post time 2017-11-12 20:35:42 | Show all posts
Edited by doiiido at 2017-11-12 20:58 \n\n Edited by doiiido at 2017-11-12 20:57 \n\n
bencebacsi replied at 2017-11-12 12:35
The password is 1122. Don't you have any magnetic material near to your phone?

Done the factory settings, no luck so far.No magnetic material near, I even took out my rings and watch to try to calibrate.
If I downgrade to the last 6.0 it works just fine.
Here are some log files or dumps made by the engineering mode:
https://drive.google.com/file/d/ ... w/view?usp=drivesdk
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list