Various errors (if you have the same, confirm it)

fabi_92 Post time 2015-11-25 11:35:28 | Show all posts [Copy link]
28 3988
View: 3988|Reply: 28

Various errors (if you have the same, confirm it)

[Copy link]

4

threads

77

posts

405

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
405
Post time 2015-11-14 18:52:02 | Show all posts |Read mode
I hope UMI  releases something.
The situation is unacceptable ...

I bricked my phone withe the first guide ( http://community.umidigi.com/thread-1420-1-1.html )
They are 3 weeks without this device

So,
I installed Unbrick Kit for UMI eMAX mini: It works almost everything but the most important thing is not working

Situation after unbrick kit:
1) unknown network (baseband and IMEI seems work)
2) options -> about phone -> system updates -> RETURN BACK TO HOME instead of bringing updates
3) fastboot not works fine:
When the device is turned on -> "adb devices" Recognize emax mini
When the device is on bootloader -> "adb devices" does not recognize mini emax
4) I can not install TWRP from adb -> wait for device

I try another method to install twrp and CM12.1 not working ...
If i install TCL LeWa 4.0 (English + Chinese only!) with QFIL (HERE) and after TWRP and CM12.1 ..... works fine.

Does anyone have these problems?
someone has solved these problems?
I'm really trying in every way.

Regards
Post time 2015-11-25 13:45:47 | Show all posts
fabi_92 replied at 2015-11-24 17:13
Edited by fabi_92 at 2015-11-24 17:43 \n\nI was thinking: if they stole my IMEI?
All of this is str ...

Ok, your issue is caused by the TCL factory firmware or the first unbrick kit, that also was a TCL firmware in fact. Now I'm in the same situation (SIMs and IMEIs are OK but no network), so we can work on this problem together from now.

1

threads

24

posts

115

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
115
Post time 2015-11-14 19:00:00 | Show all posts
I have the same problems except the first one
Post time 2015-11-14 23:42:41 | Show all posts
In fastboot mode you have to use fastboot commands ('fastboot devices', 'fastboot flash recovery <your recovery image>' etc) of course. Have you tried to install twrp in fastboot mode with fastboot command? If both IMEI and the baseband are okay, you should have a working network.

4

threads

77

posts

405

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
405
 Author| Post time 2015-11-15 00:07:48 | Show all posts
bencebacsi replied at 2015-11-14 23:42
In fastboot mode you have to use fastboot commands ('fastboot devices', 'fastboot flash recovery ' e ...

I wrote above. yes, I tried but "wait for device"IMEI and Baseband work but does not work network. I swear.
I know it's strange but true.



0

threads

12

posts

47

credits

New Member

Rank: 1

credits
47
Post time 2015-11-18 18:09:12 | Show all posts
If you install LeWa and then TWRP and CM 12.1 works? And is there where you are having problems with network?

4

threads

77

posts

405

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
405
 Author| Post time 2015-11-19 01:51:35 | Show all posts
Lohitzune replied at 2015-11-18 18:09
If you install LeWa and then TWRP and CM 12.1 works? And is there where you are having problems with ...

yes, with this method works but with flash from TWRP i lost IMEI...
I have problem also with stock rom from unbrick tool (imei works but i have unknown network)

2

threads

58

posts

335

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
335
Post time 2015-11-20 03:07:29 | Show all posts
So did you have LeWa 6.0 with English, how it worked (any better than stock L 5.02; eg did LED notifications work finevwithnLeWa)?

4

threads

77

posts

405

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
405
 Author| Post time 2015-11-20 07:16:45 | Show all posts
zgf replied at 2015-11-20 03:07
So did you have LeWa 6.0 with English, how it worked (any better than stock L 5.02; eg did LED notif ...

sorry, I tried very little.
I had problems even with this ....
I know, I returned stock. and I still search a solution -_-

4

threads

77

posts

405

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
405
 Author| Post time 2015-11-24 17:13:42 | Show all posts
Edited by fabi_92 at 2015-11-24 17:43 \n\nI was thinking: if they stole my IMEI?
All of this is strange.

Please, can someone help me?
Post time 2015-11-25 11:35:28 | Show all posts
fabi_92 replied at 2015-11-24 17:13
Edited by fabi_92 at 2015-11-24 17:43 \n\nI was thinking: if they stole my IMEI?
All of this is str ...

I think you have far the greatest knowledge about this model here, so I don't think so, anybody can help you. I'm very greatful for the lot of useful information that you found/discovered and shared here. I received an emax mini yesterday and already bricked/repaired it many times even from a state of black screen, but still have no network issues. Trivial question, but have you tried with different SIM-cards?
123Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list