UMI MAX not starting after update - maybe not necessarily related to the update

amonapophis Post time 2017-6-23 15:33:40 | Show all posts [Copy link]
3 1013
View: 1013|Reply: 3

UMI MAX not starting after update - maybe not necessarily related to the update

[Copy link]

3

threads

144

posts

686

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
686
Post time 2017-6-22 17:13:01 | Show all posts |Read mode
Ok, so I have installed this update, V7.01_20170613, then cleared the cache. Everything worked fine, until I had to recharge. When plugging the charger, the phone just shut down. I tried restarting with the plug in, but it didn't restart. I took the cable out and it started again. Every time I inserted the charger, the phone died. The next day I tried plugging it again, but with the phone closed and, after moving the plug a little it started charging for about 10 min and after that it stopped. Now the phone won't start. What am I facing here? I took it to the service shop and they told me that it's a software problem, but they can't re-flash the ROM because the PC doesn't recognize the phone. Is there any method I could try to flash it?
Post time 2017-6-23 06:41:06 | Show all posts
Please carefully follow SPFT updating instruction
http://community.umidigi.com/thread-11-1-1.html
And here you have all available ROMs
http://community.umidigi.com/forum-133-1.html

3

threads

144

posts

686

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
686
 Author| Post time 2017-6-23 14:40:45 | Show all posts
MarcinP replied at 2017-6-23 06:41
Please carefully follow SPFT updating instruction
http://community.umidigi.com/thread-11-1-1.html
A ...

Thanks for the answer. SPFT will work even if the PC doesn't recognize the plugged in phone? I took the phone to another repair shop to see if it's a hardware problem. I'm waiting for their feedback and, if they say it's software related issue, I'll try your way.

3

threads

144

posts

686

credits

Diamond Member

Rank: 4

credits
686
 Author| Post time 2017-6-23 15:33:40 | Show all posts
Edited by amonapophis at 2017-6-28 16:11 \n\nUPDATE: the shop said it's the charging plug that needs replacement.UPDATE2: it seems that the plug needed only to be cleaned. Problem solved.
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMIDIGI COMMUNITY

Points Rules

Quick Reply Top Back to list