Recover dead fingerprint scanner after full flash format

bencebacsi Post time 6 Day Before | Show all posts [Copy link]
77 585
Author: bencebacsi

Recover dead fingerprint scanner after full flash format

[Copy link]
 Author| Post time 7 Day Before | Show all posts
megamindsg replied at 2018-2-11 13:01
Hey @bencebacsi how long might it take for us to receive the response file after we send the request ...

It was weekend now but I probably can send the activation file today. I does not depend on me, so I can say only probably, not certainly.
         

 Author| Post time 7 Day Before | Show all posts
Dpot1 replied at 2018-2-11 17:20
Im gonna spin up a Windows 7 virtual machine I reckon it might be Windows

Personally I tested this tool on Windows 10 64-bit PCs only but in your case your issue might be driver related, so you may be successful on a Windows 7 machine by chance.

0

threads

47

posts

150

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
150
Post time 7 Day Before | Show all posts
OK so an update, Windows 10 is the issue the drivers dont allow the process. I went to Windows 7 and used SN writer and rewrote the IMEIs and now trying the Beanpod so fingers crossed but for all those with failures and it now working use Windows 7.

0

threads

47

posts

150

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
150
Post time 6 Day Before | Show all posts
Ok so heres how i got it to work and now sent my thh file

Used Windows 7
Installed MTK_Driver_Auto_Installer_SP_Drivers_20160804
Remove you pin code so the phone starts with no security (This had me stuck for ages and I had the 'Wait Soter' continuously until removed the pin
Worked within seconds

Now sent my thh file to Ben and hope to have my fingerprint working soon!!

0

threads

47

posts

150

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
150
Post time 6 Day Before | Show all posts
Looking forward to having my fingerprint working will report back when done all

0

threads

41

posts

145

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
145
Post time 6 Day Before | Show all posts
Edited by megamindsg at 2018-2-13 06:51 \n\nHey @bencebacsi I am having problem with activation of fingerprint sensor. I followed the given procedures to the word. my phone gets to meta mode and after few seconds it says 'Active Device Failed'. I have been trying this for about an hour but no luck.  Since I was able to generate the request without any problem its cant be the drivers. Any tips would be appreciated.
[UPDATE] I checked the log and found the following:
[2018/2/12 16:43:21] microtrust_log: dll version is v1.3.0, test_phone_file_exist() line number:407 phone_filepath folder exist but the file not exist;    return value=2

I dont know what it means. When i delete ActiveResponse.txt it gives me seperate error(.../ActiveResponse.txt not exist) so which proves that the above error is not due to ActiveResponse.txt file.
 Author| Post time 6 Day Before | Show all posts
megamindsg replied at 2018-2-13 06:00
Hey @bencebacsi I am having problem with activation of fingerprint. I followed the given procedures  ...

Hi,
Did you move/copy the ActiveResponse.txt file to the C:\microtrust_metalog folder before running the activation tool?
Also, if you haven't done it yet, first repair the nvram of your phone with SN Writer and once boot into Andorid and power off your phone normally before running the activation tool.

0

threads

47

posts

150

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
150
Post time 6 Day Before | Show all posts
@bencebacsi could you send my Activeresponse.txt I email today it was from danporchard thanks Dan

0

threads

41

posts

145

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
145
Post time 6 Day Before | Show all posts
bencebacsi replied at 2018-2-13 06:46
Hi,
Did you move/copy the ActiveResponse.txt file to the C:\microtrust_metalog folder before runni ...

yes I did.

0

threads

41

posts

145

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
145
Post time 6 Day Before | Show all posts
bencebacsi replied at 2018-2-13 06:46
Hi,
Did you move/copy the ActiveResponse.txt file to the C:\microtrust_metalog folder before runnin ...

Actually I already did that weeks ago. my log says :
[2018/2/12 16:43:21] microtrust_log: dll version is v1.3.0, test_phone_file_exist() line number:407 phone_filepath folder exist but the file not exist;    return value=2


12345678Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMI COMMUNITY

Points Rules

!fastreply! Top !return_list!