No data connection on S2

Phh321 Post time 2017-11-27 02:04:14 | Show all posts [Copy link]
17 1010
View: 1010|Reply: 17

No data connection on S2

[Copy link]

1

threads

10

posts

51

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
51
Post time 2017-11-23 06:20:34 | Show all posts |Read mode
I have just purchased an S2 and it will not use my data, so I can only connect to the internet via WiFi. It is set to roam, but when I check the SIM status it says it's not and there's no data access. Any ideas?
         

3

threads

65

posts

312

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
312
Post time 2017-11-23 16:16:45 | Show all posts
Where are you from? Germany/Austria?

1

threads

10

posts

51

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
51
 Author| Post time 2017-11-24 14:43:48 | Show all posts
UK, on the EE network. Thanks for coming back to me

3

threads

65

posts

312

credits

Platinum Member

Rank: 3Rank: 3

credits
312
Post time 2017-11-24 14:54:37 | Show all posts
I dont know EE, is it also a company from a merger of 2 companies?
Did you try to switch Data Roaming on?

1

threads

10

posts

51

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
51
 Author| Post time 2017-11-25 01:28:05 | Show all posts
EE is the largest network in the UK. The Data Roaming is on but when I check the status of the sim it says it's not roaming or receiving data

1

threads

3667

posts

9377

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
9377

Best New UMIerMost Active UMIerWarmest Heart UMIerUMIerBest UMI ContributorBest ModeratorBest UMI Product Team MemberDie-Hard UMI Fans

Post time 2017-11-25 04:45:46 | Show all posts
Phh321 replied at 2017-11-25 01:28
EE is the largest network in the UK. The Data Roaming is on but when I check the status of the sim i ...

Please place sim card to second slot. Also please check APN details (settings - more - mobile networks - access point namess)

1

threads

10

posts

51

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
51
 Author| Post time 2017-11-25 04:53:47 | Show all posts
I have 2 sims in, neither of which receive data. I have checked APN settings. What should they be in case I've made a mistake?

1

threads

10

posts

51

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
51
 Author| Post time 2017-11-25 15:38:00 | Show all posts
I have just done the system update regarding O2 and eplus connectivity and it still doesn't work

1

threads

3667

posts

9377

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
9377

Best New UMIerMost Active UMIerWarmest Heart UMIerUMIerBest UMI ContributorBest ModeratorBest UMI Product Team MemberDie-Hard UMI Fans

Post time 2017-11-27 01:18:45 | Show all posts
Phh321 replied at 2017-11-25 15:38
I have just done the system update regarding O2 and eplus connectivity and it still doesn't work

Could you please use SPFT and follow this instruction
http://community.umidigi.com/thread-11-1-1.html
Here you have all available ROMs
http://community.umidigi.com/forum-182-1.html
Make sure you copy all your data because you should use firmware upgrade option and this will wipe all your data from device.

1

threads

10

posts

51

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
51
 Author| Post time 2017-11-27 02:04:14 | Show all posts
SPFT? I have no idea what you're talking about. Wouldn't be easier for me to return the phone and you send me one that works??
12Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMI COMMUNITY

Points Rules

!fastreply! Top !return_list!