S2 Pro Camera Photos with Flash are GREEN!

hdietrich777 Post time 2018-1-15 18:34:16 | Show all posts [Copy link]
17 303
View: 303|Reply: 17

S2 Pro Camera Photos with Flash are GREEN!

[Copy link]

3

threads

21

posts

84

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
84
Post time 2018-1-13 04:56:10 | Show all posts |Read mode
Both new S2 Pro Phones have horrible results when using Flash.

Photos ALWAYS turn out GREEN from both phones.

Could I have an incorrect Setting?
IMG_20180112_100000-1560x2080.jpg
IMG_20180111_190640-2080x1560.jpg
         

Post time 2018-1-16 08:10:52 | Show all posts
Dear users,

It's a software bug, that I can confirm and already reported to the developers. The reason of the greenish photos is the bad controlling of the flash LEDs. For metering both the white and yellow LEDs are used but when taking the photo, only the yellow LEDs get flashed, resulting greenish photos. Please wait for the next update. Thank you for your feedback.

6

threads

36

posts

106

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
106
Post time 2018-1-13 05:45:49 | Show all posts
My S2 Pro does not show any such green tint. I think you might have inadvertently activated "Dew" mode from the Hue settings (top of camera settings, looks like a triangle of 3 circles-- the dew mode looks to turn photos green like you are getting. Maybe reset your camera to its default settings?

3

threads

21

posts

84

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
84
 Author| Post time 2018-1-13 07:53:15 | Show all posts
Thanks, I'll check.

3

threads

21

posts

84

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
84
 Author| Post time 2018-1-13 23:46:28 | Show all posts

The Dew (Hue) Setting was Not Selected, however I did Select Default and that didn't help.

I experiented with the MP Size and Resolution and voila! I got normal Flash Photos without Green Tint.  I played around more and it was behaving.

That was Last Night...

This morning, everything as gone back to shite.

At least I've learned that this is a Software Issue.  I may be a corpse by the time there's an Update.

1

threads

3210

posts

8005

credits

Moderator

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

credits
8005
Post time 2018-1-14 06:45:03 | Show all posts
hdietrich777 replied at 2018-1-13 23:46
The Dew (Hue) Setting was Not Selected, however I did Select Default and that didn't help.

I expe ...

Please check your build number (settings - about phone - build number) and compare with this list
http://community.umidigi.com/forum-178-1.html

3

threads

21

posts

84

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
84
 Author| Post time 2018-1-14 13:33:33 | Show all posts
Build Number
UMIDIGI_S2_PRO_V1.0_20171207

1

threads

45

posts

140

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
140
Post time 2018-1-15 04:01:36 | Show all posts
HAVE you a news ? my model is yellow ....photo with flash...

3

threads

21

posts

84

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
84
 Author| Post time 2018-1-15 04:34:38 | Show all posts
Bug69 replied at 2018-1-15 04:01
HAVE you a news ? my model is yellow ....photo with flash...

No good news from me.

I just did a Factory Reset and the Fresh, New Install gave me GREEN Flash Photos.

Definitely software.

It's a hassle but the hue does edit out okay.

1

threads

45

posts

140

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
140
Post time 2018-1-15 14:02:34 | Show all posts
Its a pb with firmware ...UMI dont have a news.....??

5

threads

27

posts

188

credits

Senior Member

Rank: 2

credits
188
Post time 2018-1-15 18:34:16 | Show all posts
I have the same problem, but my phone is Umi Super . I am pretty sure this is software problem .
12Next
You have to log in before you can reply Login | WELCOME TO UMI COMMUNITY

Points Rules

!fastreply! Top !return_list!